Šta donosi utorak u Novom Sadu - Gde ići i kuda ne ići?

Preguraste i taj poslednji avgustovski ponedeljak, sutra nas očekuje i poslednji dan u mesecu - utorak, koji će više ličiti na neki kasnooktobarski utorak.
Šta donosi utorak u Novom Sadu - Gde ići i kuda ne ići?
Foto: 021.rs
Iako bi u neko "normalno" vreme ljubitelji brčkanja najradije utorak u sred leta pregazili tako što bi otišli do Štranda ili bazena da se malo rashlade, imajući u vidu sutrašnju maksimalnu dnevnu temperaturu to će moći da urade samo u zatvorenim bazenima (i to onim hotelskim jer drugih nažalost nema na raspolaganju).
 
Leto se ne vraća još skoro
 
Ljubiteljima nešto svežijeg vremena ovaj utorak biće prijatniji.
 
Najniža temperatura iznosiće "zimogrožljivih" 11 stepeni, dok će najviša biti 22 stepena.
 
Padavine bi mogle pokvariti planove samo onim ekstremnim ranoraniocima, jer meteorolozi najavljuje moguću kišu samo za period između 5 i 7 ujutro, dok ostalima kišobran neće trebati.
 
Ipak, bez obzira na tvrdnje meteorologa da kiše tokom ostatka dana neće biti, oblaci će najavljivati nešto sasvim drugo, na vama je da odlučite kome ćete poverovati.
 
Novi Sad - Lavirint: Kuda ne ići?
 
Iako su radovi normalni i sastavni deo života u svakom gradu, proteklih dana subjektivni osećaj je da ih u Novom Sadu ima više nego uobičajeno.
 
Ne brinite, redakcija 021.rs je mislila na to i napravila mapu radova koja će vam pomoći da se izbavite iz svih nedaća koje vam radovi mogu prirediti.
 
Režim saobraćaja na Bulevaru despota Stefana, od Mosta slobode do raskrsnice sa Šekspirovom ulicom, biće izmenjen do petka, 3. septembra.
 
U delu Šekspirove ulice – od Bulevara despota Stefana do Sunčanog keja, na neobeleženom parkiralištu u blizini Sunčanog keja kao i na parkiralištu ispred studentskog doma "Živojin Ćulum" važiće privremena izmena saobraćaja do 7. septembra u 7 sati.
 
Isključenja vode i struje 
 
Ovog utorka Novo naselje i Detelinara ostaće bez tople vode od 7 časova zbog radova na Toplani "Zapad", ali bez brige, do kraja dana ipak će doći topla voda, kako kažu iz toplane, u večernjim časovima.
 
Kada je reč o isključenjima vode, oni koji stanuju u Ulici Živojina Ćuluma bez vode će biti od 8 do 15 časova, dok će stanovnici Ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš bez vode biti od 7 do 17 časova.
 
Kako kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", mogući su produžeci blokade vodovodne mreže ukoliko bude potrebe.
 
Električnu energiju neće moći da koriste svi koji žive u Ulici 1300 kaplara 1-5, na Bulevaru despota Stefana 16-18, Balzakovoj 58-64, od 8 do 10 časova.
 
Struje neće biti ni u Balzakovoj 39-55a, 59-67, od 11 do 13 časova.
 
Isključenja će biti i u Mišarskoj 1a-37a, 2-40, Vase Pušibrka, 1a-19, 2-16, Rade Smiljanova 2-8, 3, Orahovoj 2-12, 3-11, 43-45, Zmajevačkom putu 27-51, 28-58, na gradilištu obdaništa, od 8:45 do 11:45 časova.
 
Da li negde ići ili samo "ići"?
 
Novosađani sutra baš i nemaju neki prebogat izbor kada je reč o događajima koje bi mogli posetiti.
 
Ono što se ističe jeste sutrašnje predavanje na temu ugrožene nacionalne divlje vrste, kao i glasanje za najlepšu poštansku marku Evrope.
 
Ova dva događaja odvijaće se u prostoru Digitalnog omladinskog centra s početkom u 19 časova.
 
U okviru predavanja biće ukazano na važnost očuvanja prirode i ugorženih nacionalnih diviljih vrsta životinja i biće predstavljene prigodne marke čija su tema ugoržene nacionalne divlje vrste. Prisutni će biti pozvani da učestvuju u panevropskom onlajn glasanju za najlepšu poštansku marku Evrope i da podrže marku Pošte Srbije koja kao motiv ima ugroženu nacionalnu divlju vrstu u Srbiji - stepskog sokola.
 
Koga ovo ne zanima, ukoliko nema neke predviđene obaveze ili aktivnosti, može da se priseti onog gorenavedenog, 20-ak stepeni i dobro raspoloženje odlični su preduslovi za šetnju kroz Novi Sad.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
  • Omg

    30.08.2021 21:44
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti