Šta donosi sreda Novosađanima - Stidljivo sunce, nova školska godina i ritam mase i arabeske

Sreda stiže, što znači da ste pregurali dobar deo radne nedelje.
Šta donosi sreda Novosađanima - Stidljivo sunce, nova školska godina i ritam mase i arabeske
Foto: 021.rs
Ako niste školarac, sreda se neće mnogo razlikovati od utorka, osim što vas svakako očekuje veća gužva ispred pekara za vreme velikih odmora ukoliko se vaše radno mesto nalazi u blizini škole.
 
Vreme
 
Meteorolozi za sredu najavljuju maksimalno 20 stepeni. Tokom celog dana će biti oblačno, dok će se u nekim satima sunce stidljivo promaljati iza oblaka.
 
Jutarnja temperatura će biti između 11 i 16 stepeni. Postepeno će rasti do 20 podeoka koji će dostići oko 15, 16 časova. 
 
Večernja temperatura ne bi trebalo da ide ispod 15 stepeni, tako da ako niste zimogrožljivi i ako nabacite dodatni sloj odeće, možete da prošetate gradom, jer kiše neće biti.
 
Dobro je znati
 
Radovi koji su prethodnih dana nervirali Novosađane, naročito kad su se vraćali s posla, nastavljaju se i u sredu.
 
Radi se i dalje na Bulevaru kralja Petra I, a zbog radova na Bulevaru Evrope i dalje su izmenjene trase.
 
Linija 7A - iz Ulice Ive Andrića autobusi saobraćaju pravo Ulicom cara Dušana, skreću levo u Futošku, zatim levo na Bulevar Evrope do kružnog toka, te desno na Bulevar patrijarha Pavla. 
 
Trinaestica sa Bulevara cara Lazara skreće desno u Ulicu cara Dušana, levo u Futošku i desno na Bulevar Evrope. Na našoj mapi radova možete ispratiti lokacije radova u Novom Sadu.
 
Delovi Novog Sada 1. septembra neće imati struje. U mraku će od 9 do 10 časova biti delovi ulica Milutina Bojića, Subotičke, Adi Endrea, Tihomira Ostojića, Vardarske, Cvećarske, Romanijske i Jablaničke, pa ako ste u nekoj od ovih ulica, potrudite se da prvu jutarnju kafu skuvate pre 8h.
 
Bez struje će od 11 do 13 časova biti delovi Somborskog bulevara i Vardarske, a od 9 do 12 u "sličnom sosu" će biti delovi ulica Proleterska, Milana Moge, Pantelije Milankovića, Stanislava Biničkog, Angela Vlatkovića i Gornje livade.
 
Bez struje će biti i delovi Veternika, Kaća i Begeča.
 
Bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Sremskih partizana, Gogoljeva i Cvetna u Sremskoj Kamenici.
 
A od sutra autobuska linija 9a vozi i do nove kovid bolnice na Mišeluku.
 
Kuda ići
 
Najbolji način da provedete sredu i da lakše dočekate petak je da organizujete druženje sa prijateljima. 
 
Ako ste ipak za malo "kulturnog uzdizanja" ne bi bilo loše da posetite stručno vođenje povodom zatvaranja izložbe "Vladeta Petrić – ritam mase i arabeske" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića. Ovaj događaj počinje u 18 časova, a o delima ovog plodnog umetnika pričaće autorka izložbe Ana Rakić.
 
A ako želite da se saosećate sa školarcima koji se vraćaju u đačke klupe, možete okupiti ekipu i testirati svoje znanje na pab kvizu na slovo u Radio kafeu. Na ovaj ispit treba da dođete u 19 i 30.
 
Nešto malo kasnije uveče, možete otići i do bioskopa na otvorenom kod Kulturne stanice "Svilara", gde je i ove srede na repertoaru francuski film. Projekcija počinje u 21h.
 
Ako ste propustili:
 
 
 
  • P

    01.09.2021 07:38
    Dokle vise
    Pola grada raskopano, a gospoda u tri sata kuci, nisya ne rade samo pranje para!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti