FOTO, VIDEO: Prekrečene pojedine trobojke na Limanu

Pojedine trobojke koje su bile oslikane na fasadama zgrada na Limanu prekrečene su danas. Trobojke su prekrečene sa stubova zgrade "Park City".
FOTO, VIDEO: Prekrečene pojedine trobojke na Limanu
Foto: 021.rs
Trobojke sa fasada prekrečavaju moleri koje su angažovali vlasnici stanova ili poslovnih zgrada. Prema saznanjima 021.rs, trobojke su uklonjene sa stubova kompleksa "Park City", a ima najava da će biti uklonjene i sa drugih zgrada.
 
Reporter 021.rs je razgovarao i sa jednim od angažovanih molera, koji je rekao da nije imao problema zbog posla koji obavlja, iako mu je jedna žena nešto bila dobacila. 
 
 
Trobojke su počele da se pojavljuju na Limanu 3 i 4 od 23. avgusta, a oslikavane su tokom noći. 
 
Pojedini građani su ovaj čin tumačili kao provokaciju, jer su fasade krečene u delovima u kojima su pobedu na izborima za mesne zajednice odneli nestranački kandidati. Oglasile su se i pojedine opozicione stranke, koje su za farbanje optužile Srpsku naprednu stranku, dok je vladajuća partija te optužbe odbacila. 
 
 
Gradska vlast se nije oglašavala povodom ovoga. Prvog septembra je u popodnevnim satima organizovana i šetnja više stotina srednjoškolaca koji su vijorili zastavom sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz transparent sa parolom koji koristi vladajuća stranka. 
 
Oglasio se i Savet Mesne zajednice Liman 3, koji je Gradu Novom Sadu i policijskoj upravi uputio prijavu po pritužbi građana zbog oslikanih trobojki. 
 
Na kraju se oglasio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je poručio da je veoma zabrinut zato što određenom broju stanara Limana smetaju srpske trobojke na fasadama zgrada. On je dodao i da ne zna na koji način bi grafiti u crvenoj, plavoj i beloj boji predstavljali zastrašivanje pojedinih građana Limana, koje je nazvao "poznavaocima demokratije". 

Komentari 127

  • Bacvanin stalni

    12.09.2021 13:43
    Doneti zakon
    Isticanje drzavne zastave na zgrade ili druge objekte koji nisu zakonom oznacena mesta,moze da ukazuje da se neko sa zastavom sprda i podsmehuje.Slicno je ta radnja onom ko bi ofarbao svog magarca bojama zastave.Da bi se ovi incidenti sprecili drzava treba da donese zakon da se i gde se moze farbanjem istaci drzavna zastava.Ovako neko moze dodati kukasgi krst da taj simbol naroda i drzave uvredi.
  • dijasporac

    10.09.2021 17:09
    @Раде
    Jeste, ti nisi iz NS i ne znas da su Limani u NS a dolazis na portal koji je iz NS, pise o NS i uglavnom se bavi Novim Sadom. I gle cuda, slucajno si naleteo bas u trenutku kad se raspravlja o idiotskoj akciji "nepoznatih" pocinilaca i kako srediti grad posle njihovog divljastva ( a sta je drugo nego divljastvo kada tudju imovinu "uredjujes" bez odobrenja vlasnika) pa se pitas da li je taj Liman u Hrvatskoj. Sine, veci ste idioti nego sto sam mislio, mislio sam da ste lukavi u borbi za vlast ali niste, vi ste samo bahati, bahati idioti.
  • Realista

    10.09.2021 13:34
    @Раде
    E (napisao bi moj, al ne daj boze tebe ikome) Раде, dokle got takvih kao ti, uspeh ce nam biti da nas svrstaju u zrmlje treceg sveta. Zna se gde i kako treba da stoji zastava/trobojka, ako ti je ovo dobro da bude po zapisanim zidovima i da dodiruje tle (istrazi malo, izgleda da znas da koristis internet (nazalost)), onda srvarno ono DNO u napreDNO ti i pristaje. Ljubac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti