Utorak donosi jesen Novosađanima - ima li još nečeg osim toga?

Pred nama je jesenji utorak.
Utorak donosi jesen Novosađanima - ima li još nečeg osim toga?
Foto: 021.rs
To stvari čini težima, ali je utoliko izazov da se izbegne defetizam utorak još veći i treba se samo zaleteti i preskočiti ga.
 
Kao kad raširite noge dok idete bajsom niz nizbrdicu, neka vas utorak vodi, a vi se pripremite koliko je moguće. Zato smo mi tu.
 
Vreme
 
Utorak Novom Sadu donosi temperaturu do 22 stepena Celzijusa, dok će minimalna biti 15.
 
Očekuje nas oblačno vreme, a iz RHMZ dojavljuju da bi mogla da padne i kiša. Tako da, za svaki slučaj, imajte uz sebe kišobran.
 
Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.
 
Dobro je znati i...
 
Prigradsko naselje Bukovac biće u utorak bez vode od 10 do 12 sati. Navikli su se Bukovčani na to da im, s vremena na vreme, nestane vode, ali ovog puta im je barem najavljeno.
 
Verovatno ne znate ko je bila Lilika Bem. Bila je to devojka koja nije umela da izda. Mlada komunistkinja uhapšena je u Novom Sadu na početku Drugog svetskog rata, mučena i na kraju ubijena. 
 
Danas jedna ulica u Novom Sadu nosi ime po Liliki Bem. Zašto smo sve ovo rekli? Da biste naučili ko je mlada heroina, ali i da bi oni koji žive u ovoj ulici saznali da sutra neće imati struje u jednom delu dana.
 
Bez struje će biti i delovi Alekse Šantića, Bulevara cara Lazara, Puškinove, Vojvođanske, kao i delovi Petrovaradina i Rakovca.
 
Na Fruškoj gori se, da podsetimo, i dalje održavaju vežbe budućih policajaca. 
 
Sajam zapošljavanja koji je trebalo da počne u četvrtak, odložen je do daljeg zbog epidemiološke situacije.
 
Zalihe krvi su uvek potrebne, a dobrovoljni davaoci to mogu da učine svakog radnog dana od 7 do 19 časova, u Hajduk Veljkovoj 9a.
 
Gde ići?
 
Izložba "Mesta koja me pamte" biće otvorena u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, u 19 časova.
 
Promocija zbirke priča "Svirepi pisci" Zorana Bara, održaće se u Crnoj kući, u 20 sati.
 
Predstava "Aida" igraće se u SNP, u 19 časova.
 
Malo će sutra zahladiti, pa odmor možete da pronađete uz neku seriju ili film kod kuće. Ako je potrebna preporuka, testirajte novu seriju iz Netfliksove kuhinje "Squid Game".
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti