Milijardu i po dinara za još 200 stanova za bezbednjake u Novom Sadu

Gradnja još četiri zgrade u naselju Jugovićevo sa oko 200 stanova za bezbednjake koštaće 1.419.650.000 dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs.
Milijardu i po dinara za još 200 stanova za bezbednjake u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Posao na tenderu pripao je firmama "Best izgradnja" iz Novog Sada i "Set" iz Šapca. Ovu javnu nabavku sprovelo je preduzeće SPV "Dunav" zaduženo za gradnju dela kompleksa zgrada sa stanovima za bezbednjake severno od Bulevara vojvode Stepe, a koja traje već gotovo tri godine.
 
Ponuda ovih firmi je bila jedina, a firma "Best izgradnja" je već angažovana na gradnji drugih zgrada za bezbednjake na ranijim tenderima i sada će isto raditi, dok će šabačka firma uraditi arhitektonski projekat novih zgrada.
 
Prema ugovoru, rok za gradnju dve četvorospratnice i dve sedmospratnice je 22 meseca, a imaće mahom stanove od 60 kvadrata. Ove zgrade će nići nekoliko desetina metara južnije od kompleksa koji je uveliko u izgradnji u Ulici Boška Petrovića, na mestu gde su još 2000. godine napravljeni temelji nikad završenih višespratnica u sklopu tadašnjeg projekta obnove zemlje.
 
Nije predviđena izgradnja podzemnih garaža, već će se stanari parkirati na okolnim parkinzima.
 
 
Sa ovih oko 200 novih stanova, broj stambenih jedinica koje će biti izgrađene u bloku "Jugovićevo" prelazi 2.100, jer je prvobitno nacionalni projekat za Novi Sad predviđao gradnju ukupno 1.972 stana u 12 zgrada.
 
Deo zgrada je već završen i prvi stanari su se uselili polovinom aprila, a kvadrat plaćaju oko 500 evra po povlašćenim uslovima.
 
Dodajmo i da se sa ovim neće završiti gradnja, jer je ideja da budu izgrađene i dodatne zgrade na prostoru bliže uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevaru Evrope, otprilike na parcelama koje su severno i oko postojećeg supermarketa Lidla i trafostanice EPS-a. Kada će ove zgrade graditi za sada nema informacija, mada je novosadska uprava pravila izmene urbanističkih planova za ove dodatne zgrade za stanove za bezbednjake.
  • Ratni vojni invalid

    16.04.2022 19:12
    Sramota
    Stanovi na Jugovićevu su podeljeni preko veze.Ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca nisu prošli jer su nas pobedili,"brzi"(dugački) prsti.Zar mi koji smo se borili i ginuli za Srbiju nismo imali prednost u dodeli stanova u odnosu na omladince-kursadžije?Živimo u Novom Sadu a prednost imaju svi iz ostatka Srbije.U Novom Sadu su za stanove mogli konkurisati iz cele Srbije.Zar će onaj iz Pirota ili Vranja putovati iz Novog Sada na posao?Neće.Izdaće ili prodati stan s mi koji smo podstanari 30 Gog imamo vremena da čekamo??? Tužno i žalosno.
  • Orhideja

    18.03.2022 08:07
    Lopovi
    Cista prevara. Cetvoroclana porodica dobila stan jednosoban...polovi razliciti dece.... 25 god. Sluzbe a samci i 1god sluzbe neaktivna lica troiposobne... O cemu se radi vec o lopovluku. Nista nisu gledali bitno da je prvi pola h podeljeno kome su hteli a za druge sta ih briga.... Sto u dnevnoj sobi spavamo sa sinom od 22 god
  • Snezana Milicevic

    15.02.2022 15:07
    Profupenziji
    Kao prof radila od 1983 po seoskim skolama do gradske U penz otisla zbig mozdanog udara sad sam kod brata u njegovom stanu..jer stan nisam dobila niti kredit stambeni od skola ...Da li cemo mi koji smo preko 36 god uplacivali i radili imati pravo ma stancic...jer ziveti sa bratomu 64 god bolesna nije prijstno


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti