Zdrava Srbija: Kakva sudbina čeka Borovicinu firmu "Dunav grupa agregati"?

Gradski odbor Zdrave Srbije saopštio je da pažljivo prati otvoreni stečaj nad firmom Dušana Borovice, "Dunav grupa agregati" (nekadašnji Heroj Pinki).
Zdrava Srbija: Kakva sudbina čeka Borovicinu firmu "Dunav grupa agregati"?
Foto: 021.rs
Oni se pitaju da li je i ovo preduzeće čeka sudbina, kako kažu, najvećeg dužnika Novog Sada, po osnovu pravosnažne presude, firme "Borovica transport" koju je iz stečaja kupio sam Dušan Borovica preko povezane firme DMB Šiping iz Rume.
 
Zdrava Srbija navodi da je zanimljivo da se, iako je pravosnažnom presudom Srbija obavezala Borovicu da iz razloga što je stekao protivpravnu imovinsku korist vrati celokupan dug Novom Sadu, protiv njega ne vodi krivični postupak za posao izgradnje Bulevara Evropa. 
 
"Dunav grupa agregati je, po zvaničnim podacima Poreske Uprave Republike Srbije, jedan od najvećih poreskih dužnika državi, sa dugom blizu jedne milijarde dinara. Od posla na izgradnji Bulevara Evrope 250 miliona dinara je završilo u decembru 2011. na računu firme Dušana Borovice, firme Dunav grupa agregati. Posebno zanimljivo je da iako je grad Novi Sad propustio da za šest meseci pokuša izvršenje presude u svoju korist, a pre otvaranja stečaja nad Borovica transportom, za stečajnog upravnika nad stečajem firme Dunav grupa agregati je određen likvidacionu upravnik ZIG-a, Radovan Ivetić", saopštila je Zdrava Srbija.
 
Oni se pitaju kako će se okončati započeti stečaj, ako se, kako navode, zna da je firma povezana sa Dušanom Borovicom, DMB Šiping već uspostavila hipoteku nad značajnim delom imovine "Dunav grupa agregati". 
 
"To su uradili između ostalog i zahvaljujući ugovoru o zasnivanju hipoteke na iznos od preko 12 miliona evra, zaključen 20. jula, 2018. godine. između Dušana Borovice (u ime Dunav grupa doo), njegove partnerke Marije Mesarović (u ime DMB Šiping) i Radovana Baltića (u ime Dunav grupa agregati)", stoji u saopštenju.
 
Kompanija DMB Šiping javnim nadmetanjem kupila je imovinu preduzeća u stečaju Borovica-transporta, u vlasništvu Dušana Borovice, o čemu više čitajte OVDE.
 
Podsetimo, sudski proces za malverzacije u Zavodu za izgradnju grada u vezi sa izgradnjom Bulevara Evrope, iz čega je profitirao kontroverzni biznismen Dušan Borovica, privodi se kraju, o čemu je 021.rs pisao OVDE.
  • laki lucano

    04.10.2021 09:25
    radovan ivetic
    Pa taj Ivetić(Baltić) je do pre godinu dana bio stečajni upravnik Razvojne Banke čiji je najveću dužnik upravo Borovicina firma. A sada je on stečajni upravnik Dunav agregata, dok čeka nagradu baš od Razvojne Banke. Nema nikakvog sukoba interesa ali juče, kao i gomila drugih sukoba interesa kada je dotični u priči. Nadam se da će nadležni organi ispitati povezanost ovih firmi sa ovim poznatim prevarantom i prodavcem magle.
  • Ruza

    03.10.2021 14:08
    Moj otac je ceo radni vek proveo u toj firmi. On, kao i drugi radnici su ostavljeni na ulici bez uplacenih doprinosa za pio kao i otpremnine. I niko do dan danas nije odgovarao za to. Raspala drzava u kojoj se stiti kriminalac i hohstapler dok posten narod zivi na prosjackom stapu
  • Prolaznik

    03.10.2021 00:26
    Ja kao neko ko je radio u obliznjoj firmi 2 godine, prolazeći svaki dan pored navedenog preduzeća bio sam svedok čerupanja svega što je moglo da se odnese odatle. Od prozora preko ograde do bandera, kancelarijskog nameštaja, šahtova, instalacija, naziva firme, ogromno sidro broda koji je prokopao kanal DTD, čak i tabla sa imenom ulice. Apsolutno sve sto je imalo bilo kakvu vrednost je odneto odatle od strane sakupljača sekundarnih sirovina ocigledno organizovano pošto su dolazili sa ozbiljnim mašinama, a policija koja po pozivu treba da reaguje samo prodje pored dok ovi čerupaju i ne urade ništa. Dok nije došlo do toga da od ove nekada ozbiljne firme ostane samo betonski kostur..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti