FOTO, VIDEO: Podvožnjak ka Sadovima poplavljen, ukradena pumpa

Građani Sadova proteklih dana imaju problem da dođu do svojih domova jer je nedavno otvoreni podvožnjak ispod rekonstruisane pruge stalno potopljen.
FOTO, VIDEO: Podvožnjak ka Sadovima poplavljen, ukradena pumpa
Foto: 021.rs
Stanovnici ovog dela Petrovaradina su se za 021.rs požalili da voda jako sporo otiče iz podvožnjaka i da automobili teško prolaze. 
 
- Konačno su nam posle meseci radova otvorili podvožnjak za prolaz i sada, čim je pala prva veća kiša, sve je pod vodom. Kada je bio najjači pljusak tokom prethodnog vikenda, neki nisu mogli ni da prođu jer je nivo vode bio i preko metar. Sada je i dobro jer se voda povlači, pa se i prođe, ali šta ako bude neka provala oblaka - kaže za 021.rs stanovnik Sadova kojeg smo zatekli kod podvožnjaka.
 
U Gradskoj upravi za 021 kažu da je odvodnjavanje u nadležnosti investitora - "Infrastruktura železnice Srbije", odnosno RDZ Internacional koji izvodi radove, pošto je i dalje u toku izgradnja pruge. 
 
 
U RDZ su za 021.rs naveli da je do plavljenja i problema došlo jer je ukradena pumpa.
 
- Potrebno je istaći da će taj objekat biti pušten u rad nakon potpunog završetka projekta i potpisivanja odgovarajućeg zapisnika o primopredaji – početkom 2022. godine. Za crpljenje vode će se koristiti crpna stanica sa automatskim režimom rada. Ona je već izgrađena, trenutno su u toku procedure odobravanja priključenja elektro energije i ugradnje opreme. Bilo je planirano da se trenutno crpljenje vode obavlja prema privremenoj šemi, uz korišćenje autonomne pumpe, što je i bilo realizovano. Usled nedavnog slučaja vandalizma, tokom kojeg je ova pumpa ukradena, to je onemogućeno - navode iz ruske kompanije.
 
 
U saopštenju izvođača radova kaže se i da njihovi stručnjaci rade na otklanjanju problema.
  • Balkanac

    15.10.2021 06:14
    Pezos"na vodi"
    Obratiti se nadleznim organima :-)
  • ××

    14.10.2021 18:17
    Koliko raspalih botova iz opozicije , bukvalno smaraju o botovima , a nema ni jedan komentar osim njihovih.
  • Waldorf&statler

    14.10.2021 16:44
    Mislio sam na botove komentatore. Nisam zasluzio ovoliko pluseva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.