Uvod u vikend: Šta Novosađanima donosi petak?

Ostavljamo još jednu radnu nedelju za nama, dok polako uplovljavamo u (ne)mirne vode petka.
Uvod u vikend: Šta Novosađanima donosi petak?
Foto: 021.rs
Ako vam je potrebna mala pomoć da sigurno započnete i završite ovaj dan i da isplanirate svoje aktivnosti, mi smo uvek tu.
 
Vreme
 
Jutro ima običaj da nam svima pokvari raspoloženje, a tako će biti i sutra, budući da će jutro biti prilično sveže. Ako iz svog udobnog i toplog doma izlazite u sedam ujutru ili ranije, dobro se utoplite, jer će jutarnja temperatura biti oko tri stepena
 
Ne brinite se, doduše, temperatura će rasti relativno brzo i dostići svoj maksimum od standardnih jesenjih 11 stepeni. Ako vas i to ne raduje, onda se bar osmehnite suncu koje će se vrlo jasno videti i u jutarnjim satima, pa sve do 17h.
 
Povremeno su mogući i pljuskovi.
 
Ni biometeorološka prognoza ne donosi mnogo "smajlija", pa se mogu očekivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.
 
Dobro je znati i...
 
Do sada ste već informisani o izmeni režima saobraćaja u delu Kisačke ulice (zbog toga je takva gužva u Temerinskoj). Treba da znate i da je privremeno izmenjen režim saobraćaja u zoni radova u Hilandarskoj 3, te je zauzeta saobraćajna traka od broja 1 do 7. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h. 
 
Za sada nema najava isključenja vode, ali poznato je da će delovi grada biti bez struje.
 
Od 9 do 12:30 časova bez električne energije će biti parna strana Ulice Jovana Raškovića i zgrade od broja 23 do 31 u Ulici Judite Šalgo. 
 
Od 10 do podne bez struje je zgrada broj 32 u Ulici Janka Čmelika, a od 8:30 do 13:30 isključenje se očekuje u zgradi Simpa.
 
Bez struje će biti i delovi Kisača, Futoga i Čerevića. Opširnije OVDE.
 
Gde ići?
 
Već od 10 pre podne petak donosi zanimljive događaje Novosađanima. Dan možete započeti posetom "Danima novosadskih izdavača i autorskih izdanja" u Sokolskom domu. Ako ipak zbog obaveza propustite, ne brinite, jer se isti događaj održava i u subotu i u nedelju sve do 10 uveče. 
 
Novosadska promocija knjige "Kako se krem istopio" održava se sutra u 14 časova u SKCNS Fabrika. Na promociji će govoriti autor Vladan Stanojević, Srđan Stojanović (direktor Instituta za savremenu muziku) i Bogica Mijatović (novinar i publicista).
 
Na Ribljoj pijaci se od 18 časova održava čuveni Novosadski noćni bazar na kom možete uživati u unikatnim proizvodima i domaćim poslasticama. 
 
U 18 časova na velikoj sceni Pozorišta mladih počinje predstava "Suncokreti".
 
U 19:30 pogledajte predstavu "Golmanov strah od penala" po romanu nobelovca Petera Handkea. Predstava se igra u Srpskom narodnom pozorištu.
 
U Shamrock baru vas od 20h očekuje promocija albuma "Periferija ljudskosti" grupe BES. Na promociji ovog izdanja moći ćete da se družite sa članovima benda i čujete detalje o albumu koje možda niste znali.
 
U Lazinom teletu u 21 čas počinje zabava na kojoj je plejlista sačinjena isključivo od muzike devedesetih, a u isto vreme u Domu B-612 možete slušati svirku rokenrol benda iz Zagreba "Peglica i komandosi". Iz ovog kluba mole posetioce da ponesu sertifikate o vakcinaciji ukoliko žele da prisustvuju događaju.
 
U Gerila baru od 22h svira IQV, tribjut bend EKV-a.
 
Ako ste propustili...
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti