Ponedeljak je neizbežan: Šta očekuje Novosađane prvog dana radne nedelje?

Vreme je jedna neumoljiva zver i, koliko god se borili, ono će uvek uraditi stvari po svom. Baš zato nam ponovo dolazi ponedeljak.
Ponedeljak je neizbežan: Šta očekuje Novosađane prvog dana radne nedelje?
Foto: 021.rs
Vreme je da se pozdravimo sa vikendom i sa koliko-toliko slobodnog vremena koje smo uspeli da uhvatimo i da započnemo radnu nedelju ponovo.
 
Ipak, nije sve tako crno.
 
Vreme
 
Ako ništa drugo, sutra nas očekuje prijatan, vedar i relativno topao dan, bez kiše.
 
U sedam ujutru će napolju još uvek biti mrak i, verujte nam, trebaće vam kaput ili neka toplija jakna, jer će temperatura biti tek tri stepena.
 
Živa u termometru će se relativno brzo kretati ka višim vrednostima, pa nas već oko 10 časova očekuje devet stepeni Celzijusovih. 
 
Najtoplije će biti oko 14, 15 časova kada će temperatura biti 15 stepeni
 
Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na nervno labilne osobe i srčane bolesnike. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. 
 
Ono što bi trebalo da znate...
 
Režim saobraćaja u delu Podbare biće izmenjen od ponedeljka zbog izgradnje vrelovodnog prikjučka za objekat u Ulici Đorđa Rajkovića 29.
 
Za vreme radova privremeno će biti zabranjen saobraćaj u delu Ulice Đorđa Rajkovića, između ulica Jug Bogdana i Patrijarha Čarnojevića, uključujući i raskrsnicu Jug Bogdana i Đorđa Rajkovića. Ulice Patrijarha Čarnojevića i Jug Bogdana biće "slepe" ulice i uvodi se dvosmerni režim saobraćaja u delu tih ulica između Tekelijine i Đorđa Rajkovića.
 
Ova izmena će trajati do 1. decembra, tako da bi bilo dobro da se naoružate strpljenjem ako su ove ulice deo vaše svakodnevne rute.
 
Pojedine ulice oko Žitnog trga neće imati grejanje zbog izgradnje objekta u Hilandarskoj 3. Bez tople vode od 9 časova biće Valentina Vodnika, Slovačka, Dostojevskog, Hilandarska, Žitni trg 2-10 i Vojvode Bojovića. Ove ulice toplu vodu će dobiti istog dana, u poslepodnevnim časovima.
 
Delovi Novog Sada, Čerevića i Sremske Kamenice neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje biti Nemanovci i Pejićevi salaši, od 8 do 11 časova i Ulica Drage Dejanić (2-20, 11-35) od 11 do 12:30 časova. Detaljnije o nestancima struje u Čereviću i Kamenici OVDE.
 
Gde ići?
 
Budući da će dan biti sunčan i prijatan, šetnja novosadskim ulicama ili odlazak u prirodu se, naravno, preporučuju. 
 
Ako ste više za neke organizovane događaje, žao nam je što ćemo vas razočarati, ponedeljak je, kao i uvek, skroman kada su te stvari u pitanju.
 
Ipak, probrali smo nekoliko zanimljivih događaja za vas.
 
Od 17 časova u Galeriji SULUV će moći da se pogleda izložba "May I introduce: Alien" umetnica Solmaz Farhang, Alexandre Fruhstorfer, Ege Kökel, Lene Violette Leitner i Andree Palašti. Zbog pandemijske situacije neće biti zvaničnog otvaranja, ali će Galerija, uz pridržavanje propisanih mera, u ponedeljak biti otvorena za posetioce od 17 do 20 časova. Izložbu će zainteresovani moći da pogledaju do 5. novembra 2021, tokom redovnog radnog vremena Galerije.
 
Od 18 časova u Kulturnom centru LAB možete pogledati izložbu plakata "Rodna ravnopravnost - naša odgovornost". Biće izloženi radovi učenika i učenica škole za dizajn "Bogdan Šuput" inspirisani rodnim stereotipima, rodnim ulogama i rodnom ravnopravnošću. 
 
U Kulturnoj stanici "Mlin" (Radnička 20) moći ćete od 19 časova da zavirite u superherojski svet devete umetnosti i prisustvujete interdisciplinarnoj izložbi "Probudimo strip". Na izložbi će biti predstavljeni stripovi dece, nastali uz vođstvo mentora Zlatka Milenkovića, strip crtača iz "Strip vesti", Georga Redžeka, likovnog pedagoga i urednice likovnog programa NSDKC-a Ljubice Tankosić.
 
U knjižari "Zenit" od 20 časova možete da se prisetite filmskog klasika "Diplomac" u okviru ciklusa "Antologija filma". Pre fillma, moći ćete da saslušate i uvod o ovom delu, a organizatori ohrabruju da zapevate na kraju uz legendarnu numeru Sajmona i Garfankla. 
 
NOMUS je još uvek u toku, a u ponedeljak u 20 časova u Sinagogi, u okviru ovog muzičkog festivala, moći ćete da poslušate izvođenje Mocatovog kvinteta za klavir i duvački kvartet, kao i kvinteta za hornu, violinu, dve viole i violončelo. Program izvodi Nomusov kamerni ansambl. 
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti