Stiže sreda, stiže i naš pregled dana: Šta vam donosi sredina još jedne radne nedelje?

Sredina radne nedelje stiže, a s njom i oblaci, hladno jutro i pojedina dešavanja koja obećavaju.
Stiže sreda, stiže i naš pregled dana: Šta vam donosi sredina još jedne radne nedelje?
Foto: 021.rs
Donosimo vam pregled najbitnijih informacija za svakodnevno funkcionisanje u Novom Sadu. 
 
Jesenji 27. oktobar i sreda koja retko kada razočara. Vreme nas, barem, neće iznenaditi.
 
Vreme
 
Jutro će biti vrlo hladno, s najnižom temperaturom od samo jednog stepena Celzijusa. Postepeni rast temperature uslediće tokom prepodneva, ali ništa što će vam drastično praviti razliku. U trenutku kad većina nas stigne na posao, temperatura će dostići tek nekoliko stepeni Celzijusa.
 
Najviša dnevna koju najavljuju meteorolozi je 14 stepeni. Subjektivni osećaj može da vam govori da je hladnije budući da ne možemo da se nadamo nekom trajnijem Suncu u toku dana.
 
Oni koji pate od hroničnih tegoba ne bi trebalo da imaju razloga za brigu. Meteoropate, pak, mogu da osete pospanost i pad koncentracije - ali zar to nije gotovo svaki dan prosečnog čoveka u dugim smenama?
 
Dobro je znati i...
 
Navikli ste se do sada da je Kisačka ulica zatvorena za saobraćaj. To znači i ogromne gužve i kolapse u periodima "špica" u ovom delu grada, koji treba izbegavati. Još uvek je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Đorđa Rajkovića, između Jug Bogdana i Patrijarha Čarnojevića, uključujući raskrsnicu Jug Bogdana i Đorđa Rajkovića. Do 1. decembra će ulice Patrijarha Čarnojevića i Jug Bogdana biti "slepe".
 
Struju ove srede neće imati delovi Radničke ulice u Novom Sadu, delovi Sremske Kamenice i pojedine ulice u Kaću. Radnička će biti bez struje od devet do 11 časova, a delovi Kaća od 08.30 do 13.30 časova. 
 
U Sremskoj Kamenici će bez struje od osam do 11 časova biti deo vikend-naselja od restorana "Čarobnjak iz Oza" do Lovačkog doma, kao i Vila Vojvodina, Mošina vila, Vodovov i Lovački dom.
 
Za sada nema informacija o havarijama na vrelovodnim ili vodovodnim mrežama, ali takve stvari nas uvek iznenade.
 
Gde ići?
 
Sreda je postala dan za pab kvizove u Novom Sadu. Zato možete da posetite Radio kafe i učestvujete u pab kvizu "Na jedno slovo" s početkom u 18.45, a kotizacija po učesniku staje 150 dinara. Ta zabava trajaće do 22 časa, a prijave su OVDE.
 
Pab kviz vas čeka i u knjižari Zenit i to od 20 časova. Sat vremena ranije počinje odmeravanje znanja u pabu Brkina Marina, a kotizacija je 200 dinara po osobi. 
 
Ljubitelje kuglanja očekuje prava zabava u kuglani Žabac u okviru "Game Night", s početkom u 20 časova.
 
Tradicionalna zajednička veganska večera biće od 19 časova u CK13, a potom možete da svratite i na muzičko veče "Deep Roots Session" u KC Lab, do 22 časa.
 
Za ljubitelje malo drugačijeg sadržaja tu je razgovor s Nikitom Milivojevićem u Ogranku SANU u Novom Sadu, a početak je u 18 časova.
 
Kvalitetan muzički program očekuje vas na ovogodišnjem NOMUS-u, a u sredu od 20 časova za vas je u pripremi OVAJ program.
 
Još uvek je u toku izložba "Iz dva ugla" u Svilari, a možete da je pogledate od 10 do 18 časova.
 
Oni koji prate Vošu u sredu će sigurno gledati šesnaestinu finala kupa Srbije u kojem na stadionu Vojvodine gostuje Jagodina. Utakmica počinje u 16 časova. 
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
  • Nana

    26.10.2021 20:45
    U Begecu svako malo nema vode pa se nestanak ni ne najavljuje. Cesto curi blato iz slavine ali sta ces. Tako smo birali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti