Grad planira gradnju toplana na Mišeluku i Majevici

Novi Sad planira da proširi kapacitete Novosadske toplane gradnjom novih toplana na Mišeluku i Majevici.
Grad planira gradnju toplana na Mišeluku i Majevici
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je na Majevici već opredeljena parcela i time bi se sistemom daljinskog grejanja pokrilo i područje severno od Bulevara vojvode Stepe, novi objekti na Bulevaru Evrope, kao i deo Jugovićeva.

On je naveo da je već o tome razgovarao sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović kako bi se našao povoljan način finansiranja i da će stručnjaci Novosadske toplane proslediti informacije za Beograd.

Ova Toplana "Majevica" bi verovatno bila i prva toplana u Novom Sadu koja bi radila na bioenergiju, odnosno biomasu, dok bi alternativa bila gas.
 
 
Vučević je naveo i da je plan da se za dve do tri godine gradi Toplana "Mišeluk", što bi bio nastavak ulaganja u ovaj deo grada, nakon što je sagrađena nova zgrada RTV-a, kao i privremena kovid bolnica, koja će posle pandemije postati Gradska bolnica. Prema njegovim rečima, gradnja toplotnog postrojenja je dugogodišnji plan Grada, jer je namera da se ulaganjem u komunalnu infrastrukturu na sremskoj strani i Mišeluk još više razvije. 
 
Podsetimo, Toplana "Mišeluk" je radila do 1999. godine kada je teško oštećena u bombardovanju Televizije Novi Sad, nakon čega je prestala sa daljim radom. Ona je pre desetak godina potpuno porušena i izbila je nikad razjašnjena afera oko krađe preostale opreme.
 
 
Vučević je dodao i da Novosadska toplana, kao i Termoelektrana Toplana, koja radi u sastavu EPS-a, zajedno imaju u skladištima 5.000 tona mazuta, koji su dovoljni za do 10 dana redovnog grejanja oko 108.000 domaćinstava i privrednih subjekata, u slučaju da dođe do prekida snabdevanja gasom. 
  • jassa

    05.11.2021 20:54
    Vidim Đurić stavio svetle pertle na cipele, znači svetla nam budućnost predstoji. Teško nama sa njima. Sve stručnjak do stručnjaka samo im još leptir mašna fali pa da im udelimo poslužavnike.
  • NSad

    05.11.2021 10:59
    Najbolji su mi kada tako zajedno stoje, misleci da ce da nam daju dojam koliko su jaki.
    Volim botove sto udaraju po minusima,jer ovo im je prava prilika da kazu da su nesto i prociatali u zivotu. Makar i ove komentare.
  • Daj neka

    05.11.2021 10:01
    Reše
    Poplave, nešto im sa vodom ne ide, prvo bazen sada voda na ulicama.

    A mogli bi i grejanje koje naplaćuju uredno da puste u te radijatore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.