Pitali ste, odgovaramo: Problem kontejnera na Podbari

U oktobru smo vas pozvali da nam kroz posebno kreiran upitnik dojavite sa kojim problemima se suočavate vi i vaše komšije iz kraja.
Pitali ste, odgovaramo: Problem kontejnera na Podbari
Foto: 021.rs

Stiglo je mnoštvo problema, a na neke od njih stižu odgovori. 

Jedna Novosađanka požalila se na to da u Kosovskoj, kao i u okolnim ulicama na Podbari, nedostaju korpe za smeće. 
"Dve lokacije sa kontejnerima su na raskrsnici sa Ulicom Milovana Glišića i malo dalje od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova", navela je Novosađanka koja se već obraćala nadležnima, ali, kako kaže, tri godine je stanje isto.
 
U Gradskoj čistoći za 021.rs odgovaraju da su svesni problema koji postoji, ali da je njihov uzrok izvan nadležnosti ovog preduzeća.
 
"Problem sa kontejnerima postoji na čitavoj Podbari. Izgrađen je veliki broj zgrada bez mesta za odlaganje kućnog otpada u planovima zgrade. Imajući u vidu strukturu ulica u pomenutom delu grada, jasno je da je bez pomenutog planskog rešenja od strane građevinskih investitora gotovo nemoguće izbeći situaciju koju imamo danas", poručuju u preduzeću.
 
Kako dodaju, potrudiće se da na području Podbare bude postavljeno još kontejnera, gde god je to lokacijski i urbanistički moguće. 
 
"Što se tiče korpi za otpatke, naše preduzeće nije imalo zahteve za postavku korpi, niti se u takvim ulicama ove posude postavljaju. Odluku o postavljanju donosi Uprava za građevinsko zemljište i investicije. Dodatno napominjemo da korpe nisu namenjene za odlaganje kućnog smeća i ne mogu biti zamena za kontejnere", zaključuju u Gradskoj čistoći. 

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all - Engaged citizen reporting", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

  • @Dejan

    17.11.2021 09:26
    Kosovska 43
    Iskreno, ostavio bih vas tako zatrpane u smecu, jos razmisljam i da svoje smece donosim tu kolima ako treba, jer ne znate da odnesete to smece pred vrata gradske kuce i da ih naterate da reaguju. Ljudi, reagujte jednom u zivotu!
  • gradjaninX

    17.11.2021 09:08
    Znate, sta covek da vam radi kad ste kupovali ko muve bez glave. Prvo ugovor kod notara pa onda tek shvatite da zgrada nema:
    1. Parking
    2. Mir i tisinu
    3. Zelenu povrsinu
    4. Trotoar
    5. Kontenjere
    6...

    Umesto da ste to prvo videli i rekli agenciji: "do vidjenja prijatno"
  • Saša

    17.11.2021 08:10
    Kako je uopšte i moguće da postoji plan za izgradnju zgrade bez plana i ideje šta sa smećem koje će ljudi koji će tu živeti napraviti!? Pod hitno mora grad da počne da rešava ovo pitanje! Smeće je na sve strane i uskoro ćemo postati zatrpani. Kese lete čim dune vetar i grad nikad nije bio skrnaviji! A i dalje se izdaju dozvole za izgradnju i i dalje se povećavaju spratovi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti