Vučević: Očekujemo da se liste čekanja za vrtiće isprazne

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević očekuje da se izgradnjom četiri nova objekta za predškolsku ustanovu isprazne liste čekanja za novosadske vrtiće.
Vučević: Očekujemo da se liste čekanja za vrtiće isprazne
Foto: 021.rs

On je ukazao na to da se bliži kraju izgradnja vrtića u Veterniku, dok će do kraja godine početi izgradnja objekta na Adicama.

Podsetio je i na to da je završen objekat u Orahovoj ulici, na Klisi.

On je na društvenoj mreži Instagram podelio promotivni video, navodeći da grad sa 624 miliona finansira boravak 17.000 dece u vrtićima, dok pomaže boravak u privatnim vrtićima za 3.400 njih.
 
"Sa ova četiri nova objekta očekujemo da se liste čekanja na mesto u vrtićima 'isprazne' i da svako dete, koje to želi, bude upisano u predškolsku ustanovu. Uslovi za boravak naše dece su sve bolji, samo u centralnu kuhinju, gde se spremaju svi obroci, uloženo je milijardu dinara, a kvalitet hrane je takav da su se tamo, za vreme pandemije, spremali obroci i za Vojnu bolnicu", naveo je Vučević.
  • Pixi

    18.11.2021 21:11
    Pa zasto
    Pa zasto 4 vrtica, meni je receno da su sva deca primljena i zbrinuta, jedino eto moje cudom nije ali treba se strpeti, jedino ostaje nejasno a sto cetiri vrtica Za jedno neprimljeno dete i to greskom. Covek je legenda grada, sve je izgradio pocevsi od parkova, vrtica(dogodine 4 kom.), sportskih i rekreativnih sadrzaja.resen saobracaj, komunalni red ma sve je uredjeno i sredjeno bas po meri gradjana koji placaju poreze. Nije to sve za elitu, estradu, mafiju, biznismene i investitore oni su davno zbrinuti Zaista smo srecni sto imamo takvog coveka-zivu legendu
  • Vlada

    18.11.2021 18:49
    Dete mi ide u jedan od vrtica ( upisano kao trece, bez veza). I grad finansira to. I odgovorno tvrdim da je to najveca glupost. Mnogo roditelja koji su imali veze upisali su svoju decu a nemaju realnu potrebu za tim (deca im dolaze samo povremeno i to od 08-14h). Umesto da se i ta usluga kao i sve ostale naplacuje i to redovno mesec za mesec bez ikakve tolerancije dugovanja a taj novac usmeri u gradnju novih kapaciteta, ovde se pribegava laznom elitizmu. Posle se ministar cudi zasto porodice ostaju sa jednim detetom.
  • Mile rent-a mozak

    18.11.2021 17:34
    Miloše, ti ništa nisi razumeo : roditelji vode svoju decu sa sobom prilikom iseljavanja. Ne brini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti