Uvođenje novog sistema za snimanje saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu u narednih devet meseci

Subotička firma "Selma" će, u saradnji s JKP "Informatika", instalirati novi sistem detekcije saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu putem kamera na više lokacija.
Uvođenje novog sistema za snimanje saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu u narednih devet meseci
Foto: 021.rs

Ove firme posao su dobile na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Nove kamere će u svim smerovima snimati dešavanja na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, te na raskrsnici Partizanske, Temerinske i Puta Šajkaškog odreda.

Vremenom, nadležni planiraju da povežu u jedinstven sistem sve saobraćajne kamere u gradu, a kako bi se efikasnije kaznili prekršioci za prekoračenje brzine i prelazak na crveno svetlo.
 
Posao po sistemu "ključ u ruke" podrazumeva sve od izrade projekta, ishodovanja dozvola do montaže opreme i tehničkog prijema, a izabrane firme imaće 270 kalendarskih dana da obave traženo. Posao vredi 15,5 miliona dinara sa PDV-om.
 
Kako je 021.rs pisao, sistem je prvenstveno namenjen automatskom prepoznavanju registarskih tablica motornih vozila, detektovanju i dokumentovanju prolazaka svih vozila, te obradi i procesuiranju saobraćajnih prekršaja motornih vozila.
 
Grad Novi Sad će snimke koristiti kao osnovu za planiranje saobraćaja u budućnosti. Planirano je da sistem bude u mogućnosti da snimi apsolutno svako vozilo, bez mogućnosti zaklanjanja u saobraćajnim trakama. 
 
Kakav će softver biti korišćen u ovom sistemu, ko može da očekuje kazne i detalje namere Grada da se izbori s problemima u saobraćaju, saznajte na OVOM LINKU.
  • Goga

    19.11.2021 12:38
    kao u uredjenim državama
    Kamere svud, duž puteva, ulica, na nadvožnjacima...
    Al, da svi plate kaznu, nema brisanja i praštanja!
    Posebno bih kažnjavala one što sa sva 4 upaljena parkiraju u desnu traku.
    Propast kulture Novog Sada se najviše ogleda u saobraćaju.
    Trebaju kamere, al treba i "ni po babu, ni po stričevima", al to je već pusta mašta.
  • Zos

    19.11.2021 11:20
    Kakve veze ima "Informatika" sa saobraćajnim prekršajima? Možda je lepa gradnja, a još lepša ugradnja!
  • Milan

    19.11.2021 10:55
    NORMALNO
    Ovakvi sistemi su nepohodni a posebno u manjim naseljenim mestima tamo je tek haos i divljanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti