Iz Novog Sada dostavljen prvi kontigent pomoći za vijetnamske radnike u Zrenjaninu

Iz Novog Sada danas je u Zrenjanin otišao prvi kontigent solidarne pomoći za vijetnamske radnike.
Novosađani su odeću, obuću i higijenska sredstva prethodnih dana donosili u CK13, a prikupljanje pomoći za radnike iz Vijetnama se nastavlja.

Ovo je reakcija na katastrofalne uslove života i rada s kojima se suočilo više stotina ljudi iz Vijetnama, angažovanih na izgradnji fabrike guma Linglong. Pomoć se istovremeno prikuplja i u Zrenjaninu i Beogradu.

Organizatori navode da su se sa punim kombijem prvo uputili u objekte u Hercegovačkoj ulici, gde im je rečeno da se radnici iz Vijetnama tu ne nalaze. 
 
"U to sumnjamo jer smo u dvorištu zatekli veliki broj parkiranih bicikala. Na drugoj lokaciji, iza fabrike Linglong, naišli smo na ogradu sa katancem. Pomoć smo radnicima prebacivali preko ograde", opisuju aktivisti.
 
 
"Na svima nama je da, koliko god možemo, pomognemo ovim ljudima, koji su daleko od svog doma, a čiji tretman je ispod svakog nivoa, čak i za naše vrlo niske standarde kada su radnička i ljudska prava u pitanju", zaključuju organizatori prikupljanja pomoći. 
 
Akciju su organizovali: Paor - Panonska antifašistička organizacija, Zrenjaninski socijalni forum, Združena akcija Krov nad glavom, Kuhinja solidarnosti, Crna kuća i Antifašistički front 23. oktobar.
  • 002211

    23.11.2021 12:01
    Eto šta Vojvodina može, a beograd neće!!
  • Pedalica

    22.11.2021 16:33
    @seljak
    Nabrojano 5-6 nevladinih organizacija koje su se udruzile da pomognu, ne, nas seljak ce i dalje reci da proziva te iste NVO da nista ne rade. Alo seljace, vest je o tome kako su se nevladine organizacije organizovale, sakupile pomoc, pomogle ljudima. CELA VEST JE O TOME.
  • Pmila ns

    21.11.2021 23:04
    Voda
    Nisam u tekstu procitala da je neko donirao vodu, to im je, takodje, hitno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti