Pitali ste, odgovaramo: Dva i po kilometra ulice bez pešačke staze

Ulica Donje Sajlovo, koja spaja Rumenački put i Veternik, dugačka je gotovo dva i po kilometra.

Međutim, uz nju nema ni metra pešačke staze.

Na to su nam pažnju skrenuli građani koji su se odazvali na poziv redakcije da prijave komunalni problem.

"U glavnoj, veoma prometnoj ulici Donje Sajlovo, koja spaja Rumenački put i Veternik, kroz naselje ne postoji pešačka staza kojom bi majke mogle da prolaze sa kolicima i bebama, kojom bi deca mogla bezbedno da prošetaju do autobuske stanice", navela je jedna sugrađanka. 
 
Tim povodom 021.rs je kontaktirao Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije sa pitanjiam da li će u narednom periodu biti izgrađena pešačka staza na ovoj lokaciji, te da li će molba građana biti uzeta u razmatranje.
 
Iz Gradske uprave stigao je odgovor koji će značiti onima koji svakodnevno prolaze ovom ulicom.
 
"Zahtev za izgradnju pešačkih staza jedan je od prioritetnih zahteva Mesne zajednice 'Sajlovo', a stručne službe ove Uprave već su preduzele aktivnosti na sagledavanju i rešavanju ovog problema. U narednoj godini u budžetu Grada planiraće se sredstva za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, kao i za izradu tehničke dokumentacije saobraćajnih površina ulice Donje Sajlovo, u skladu sa važećom planskom dokumentacijom", navodi se u odgovoru za 021.rs.
 
Prema urbanističkom planom iz 2010, Donje Sajlovo je jedna od saobraćajnica duž koje se omogućava "realizacija kompletnih sadržaja profila ulica, što podrazumeva izgradnju kolovoza za dvosmerni saobraćaj, pešačkih staza i otvorenih uličnih kanala za odvođenje atmosferskih voda, a duž sabirnih saobraćajnica i parkinga".

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all - Engaged citizen reporting", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

  • Mila

    25.11.2021 10:04
    Detelinara
    Detelinara je puna ulica bez trotoara, oznacenih prelaza preko ulica ili morate zagaziti na zemlju, blato.
  • Grbavica

    24.11.2021 19:05
    Ima takvih primera i u uzem delu grada. Na Grbavici Hopovska ulica nema trotoar ni sa jedne strane. Auta koja prolaze kroz tu ulicu jure strasno. I opet nista se ne resava.
  • Хајнал Чурушки

    24.11.2021 16:10
    Тротоари
    То је проблем у свим градским и приградским насељима, а проблем нису направили урбанисти већ власници парцела који су на њима бесправно изградили своје објекте не размишљајући о тротоарима и паркиралиштима, а постављајући зидове и ограде тик уз пут, а сад траже да се проблем реши!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.