Pitali ste, odgovaramo: Mračni limanski parking

Građani iz Balzakove ulice požalili su se na parkiralište u ovoj ulici, ispred broja 37 i 39, smatrajući da je u pitanju najgore osvetljeno parkiralište u ovom delu Limana.
Pitali ste, odgovaramo: Mračni limanski parking
Foto: 021.rs (Privatna arhiva građana)

Kako je naveo jedan Novosađanin koji nam se obratio, problem loše osvetljenosti utiče na bezbednost vozila koja su na parkiralištu.

Dodao je i da su se na ovom parkiralištu dešavale krađe i oštećenja vozila, te da su najučestalije krađe goriva iz rezervoara, plastičnih čepova za felne, pa i krađe čitavih točkova. 

"Pored vozila, često se mogu naći odvijači i oštri predmeti koje nepoznata lica koriste za krađu goriva i delova automobila. Takođe, nebezbedan je svako ko se ovim parkiralištem kreće do svoje zgrade po mraku. Ovaj problem nije od juče, ali su se stanari okolnih zgrada nadali da će biti rešen prilikom rekonstrukcije ulične rasvete, pre oko 10 godina. Ipak, problem nije rešen, jer su samo zamenjeni stari stubovi i rasvetna tela, dok novi nisu postavljeni", navodi on. 
 
Poručuje i da su se obraćali nadležnim službama i preduzećima sa molbom da se poboljša rasveta, ali da ništa nije urađeno. Predlog stanara se svodi na jednu konkretnu stvar - postavljanje stubova rasvete sa reflektorima po sredini parkirališta na način kako je to urađeno na obližnjim parkiralištima u Balzakovoj. 
 
"Stanari se nadaju adekvatnoj reakciji nadležnih u vezi sa ovim problemom, kao i njegovom rešavanju u dogledno vreme, na čemu bi oni i korisnici parkirališta bili neizmerno zahvalni nadležnima, kao i svakome ko je spreman da za njihov problem čuje i izađe im u susret radi rešavanja istog", zaključuje Novosađanin. 
 
Ovaj slučaj je prijavljen nakon poziva redakcije 021.rs da nam se građani obrate ukoliko se suočavaju sa nekim komunalnim problemom. Tim povodom kontaktirali smo Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije, u kojoj navode da su obavile uvid u stanje na terenu.
 
 
Foto: Grad Novi Sad 
 
Kako dodaju, tom prilikom je konstatovano da je predmetni parking adekvatno osvetljen i da su u pitanju svetiljke novije generacije, koje su u funkcionalnom stanju.
 
"S obzirom na to da su pojedine svetiljke delimično zaklonjene krošnjama drveća, nadzorni organ ove Uprave daće nalog JKP 'Gradsko zelenilo' da se izvrši orezivanja grana na predmetnoj lokaciji", zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all - Engaged citizen reporting", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

  • Balzakova 37

    24.11.2021 18:12
    SRAMOTA!
    "Obavili uvid" tako sto su slikali 4, 5 automobila i to tacno ispod lampe! Neka pokazu ljudima kako izgleda sredisnji deo parkinga, koliko ima bacenih ostrih predmeta, neka parkiraju tu bar nedelju dana pa ce videti zbog cega se zalimo. Molim vas, redakcijo, otidjite na parking samo jedno vece kada padne mrak i fotografisite kako izgleda, cisto da se vidi koliko nadlezni obmanjuju ljude. Hocemo osvetljen i bezbedan parking, to je sve!
  • Božana

    23.11.2021 23:02
    Na Limanu inače žive tatini sinčići koji su navikli na kaficu u makijatu i fitnes u crnoj kocki pa im malo nezvaničnog poreza po džipovima i bembarama neće škoditi, naprotiv!
  • Limanac

    23.11.2021 15:49
    Parking u Despota Stefana
    Molim vas da odmah na listu stavite i parking kod Doma B i parking kod kula 2-4-6 u Despota Stefana.

    Lista pokradenih delova na zeninom autu i na mom autu je predugacka pa ne bih dalje pisao.
    Da napomenem, da je sve uvek bilo prijavljeno policiji i naravno da nikada nisu nista uradili po tom pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.