Poznato ko će raditi zvaničan projekat potpune rekonstrukcije Spensa

Fakultet tehničkih nauka i tri kompanije angažovani su da izrade projektnu dokumentaciju za kompletnu rekonstrukciju Spensa, koju je 021.rs najavio pre mesec dana.
Poznato ko će raditi zvaničan projekat potpune rekonstrukcije Spensa
Foto: 021.rs

Projektantski posao dobili su FTN, Balkans Security Services, Građevinski biro Axis i Bexel Consulting po ceni od oko 120 miliona dinara sa PDV.

Ova grupa ponuđača jedina se javila na tender Spensa i dobila je posao koji treba da završi u narednih godinu i po.

Rok za završetak ovog vrlo obimnog posla neće brinuti projektante - FTN već ima veći deo posla završen budući da je pre godinu dana ova ustanova takođe angažovana da uradi projekat rekonstrukcije, ali koji nije bio obavezujući za čelnike Grada. I tada je FTN posao dobio na tenderu, samo nekoliko meseci nakon što je u javnosti i uz javnu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića predstavio sopstvenu maketu budućeg izgleda Spensa.
 
Kako je 021.rs pisao, pred Spensom je temeljna rekonstrukcija kojom bi trebalo da se objekat potpuno obnovi i energetski sanira, ali da zadrži originalan izgled. Planovi gradskih čelnika su da Spens sada dobije sadržaj koji je predviđen originalnim planovima za njegovu namenu kad je izgrađen - bazen za obuku neplivača i bazen sa skakaonicom, ali i drugi sadržaj.
 
Planirano je da se zadrže svi sportski sadržaji koje Spens nudi i da se prošire, što će biti učinjeno proširenjem sala, ali i izgradnjom novih bazena na otvorenom. 
 
Takođe, na potezu prema Promenadi postojeći golf teren i fudbalski teren s veštačkom travom ostanu kao sadržaj leti, a zimi će biti postavljeno klizalište.
 
Šta je sve u planu za Spens detaljnije saznajte u našem tekstu na OVOM LINKU.

Teme

spens
  • Ma bravo

    24.11.2021 20:00
    Koliko ima je trebalo da priznaju da će potpinim rekonstrukcijom zapravo da dovrše po originalnom projektu - bazen i otvoreno klizalište?!
    Hoće ići na krov solarni paneli?
    Hoće dodati da sistem koji greje bazen - hladi klizalište ili su to opet zaboravili da moze?
    Hoce konacno dodati pumpu i filter da mogu istovremeno da rade otvoren i zatvoren bazen?
  • Brunova mama

    24.11.2021 17:25
    Pravilno je ZVANIČNI projekat, malo treba obnoviti gradivo iz tradicionalne gramatike našeg jezika, tu će se naći objašnjenje šta je ordeđeni pridevski rod, i kada se upotrebljava. Kao i šta je neodređeni pridevski rod i kada se upotrebljava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.