Mali novosadski vodič za utorak: Jutro u minusu, veče u pozorištu

Ponedeljak je uvek težak za prebroditi, naročito kada znamo da odmah iza njega dolazi hladan i vetrovit utorak.
Mali novosadski vodič za utorak: Jutro u minusu, veče u pozorištu
Foto: 021.rs
Kakvo je vreme, takva je i ponuda događaja, pa ni ona neće baš mnogo usrećiti Novosađane.

Mi smo se potrudili, ipak, da vam obezbedimo "mali vodič za preživljavanje utorka".

Vreme
 
U Novom Sadu će biti umereno do potpuno oblačno, malo hladnije i suvo. Duvaće umeren i jak vetar, severni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju. 
 
Jutarnja temperatura biće -1, najviša dnevna 5 stepeni.
 
Biće tu i nekih kratkih "poluosunčanih" delova dana, a od kiše, neće biti ni traga.
 
Meteoropate se neće baš najbolje provesti, budući da su biometeorološke prilike nepovoljne. Ako spadate u tu grupu, očekujte probleme sa snom, reumatske bolove i generalno loše raspoloženje.
 
Dobro je znati i...
 
Ukoliko se vozite GSP-om i još ste na liniji 17, treba da znate da su busevi promenili trasu i to do 22. marta. 
 
U smeru od BIG-a ka centru, autobusi će od sada ići tako da od raskrsnice Sentandrejskog puta i Partizanske skrenu u Partizansku i nastave do Temerinske ulice i potom tom ulicom idu do Kisačke i dalje nastave redovnom trasom do Uspenske.
 
Delovi Novog Sada biće bez struje, uglavno u jutarnjim časovima. Detaljnije o isključenjima OVDE.
 
Gde ići?
 
Promocija knjige "O državi" Antonija Gramšija održava se u 18 časova u Crnoj kući.
 
U 19 časova u Pozorištu mladih igra se predstava "Tramvaj zvani želja", čuveni komad koji govori o tome šta je u stanju čovek da podnese ili ne primeti, zarad prezervacije muško-ženskog odnosa koji se zasniva na seksualnoj želji, kao i zarad poboljšanja egzistencijalnih uslova.
 
U isto vreme, u Srpskom narodnom pozorištu možete pogledat balet Stevana Hristića u četiri čina "Ohridska legenda".
 
U Novosadskom pozorištu od 19 časova kreće "Seljačka opera", rađena u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta Segedin. Predstava je zasnovana na arhaičnoj priči, u kojoj se klasične teme incesta i skrivenog roditeljstva suprotstavljaju motivima iz mađarskih narodnih balada. 
 
Predstava "Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi" u režiji Igora Pavlovića igra se na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta od 19:30.
 
Predstava "Histerija" koja govori o tome šta se dogodilo kada su se 1937. godine u Londonu sreli otac psihoanalize Sigmund Frojd i princ nadrealizma Salvador Dali, igra se na velikoj sceni Pozorišta mladih od 20 časova.
 
  • Pavle

    29.11.2021 21:58
    Pozoriste
    Igor Pavlovic jedan od najboljih reditelja novije generacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.