Hladan utorak pred Novosađanima - bez sunca i bez događaja

Utorak je prilično neljubazan prema Novosađanima i na pitanje "šta vas očekuje" odgovara - "ništa naročito".
Hladan utorak pred Novosađanima - bez sunca i bez događaja
Foto: 021.rs

Prilično hladan utorak je pred Novosađanima, ali ako pogledamo to sa vedrije strane, nema ni puno događaja koji bi izmamili ljude iz domova. Doduše, ako morate na posao, naročito u ranim jutarnjim časovima, nagrabusili ste.

Očekivana jutarnja temperatura je 0°C, a moguće je da će povremeno padati i ispod nule. Vetar će duvati brzinom od 11 km/h, a veći deo dana biće oblačno. 

Vreme
 
Sunce, ali ono zubato, će se promoliti oko 13, 14 časova, kada će temperatura dostići 4°C.
 
Vlažnost vazduha tokom celog dana biće oko 60 odsto. 
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. 
 
Šta treba da znate?
 
Isključenja struje i vode nisu planirana za utorak, 7. decembar. 
 
Ukoliko dođe do havarija ili iznenadnih isključenja, sve ćete saznati na našem portalu i uživo na našem radijskom programu.
 
U svakom slučaju, bilo bi dobro da znate da pojedine ulice u sredu ceo dan neće imati vode, pa bi trebalo da se pripremite. Informacije koje su ulice u pitanju potražite u OVOM TEKSTU.
 
Danas je stigao apel iz JKP "Vodovod i kanalizacija" da se pripazi šta se baca u kanalizacionu mrežu, budući da su njihove ekipe u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije. Ali nije reč samo o ovoj ulici. Kako su naveli, situacija je kritična u celom gradu.
 
Među stvari koje nikako ne smeju da završe u wc-šolji su vlažne maramice, kuhinjski ubrusi, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske.
 
Gde ići?
 
Kao što smo napomenuli, ponuda dešavanja blizu je vrednosti najniže očekivane temperature - nula. 
 
Za vas smo pronašli nekoliko događaja na koje možete da odete ukoliko baš ne želite da uživate u ponudi božićnih filmova na kanalu Diva, koji se uveliko emituju čim temperatura padne ispod 40 stepeni.
 
Još uvek je otvorena izložba Sare Masnikose "Outside, such a lonely place" u SULUV galeriji. Postavka istražuje specifične procese koji određuju individuu i postavlja te procese u prostore koji preuzimaju funkciju skrovišta. Izložbu možete posetiti od 10 do 14 časova.
 
U Omladinskom centru CK 13 u 18 časova počinje događaj "Pamtimo antiratni otpor - mirovni susret". Na događaju će biti predstavljena istoimena publikacija, prikazana mapa antiratnog otpora, a razgovaraće se i o tome gde je danas antiratni otpor.
 
U 19h u Pozorištu mladih igra se predstava "Razgovori u četiri oka" po romanu Ingmara Bergmana u režiji Momčila Miljkovića. 
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.