Novosađani, proverite da li ste pravilno upisani u birački spisak uoči referenduma

Republički referendum o promeni Ustava zakazan je za 16. januar, a Novosađani do kraja godine mogu da provere da li su pravilno upisani u birački spisak.
Novosađani, proverite da li ste pravilno upisani u birački spisak uoči referenduma
Foto: 021.rs

Podatke možete da proverite onlajn na platformi Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na kojoj se upisuje JMBG i broj lične karte.

Prikazaće vam se podatak o biračkom mestu i mestu prebivališta.

Osim onlajn, građani mogu da provere podatke i u Gradskoj upravi za opšte poslove na Trgu mladenaca 7.
 
Sve eventualne izmene koje budu unete biće vidljive od 1. do 12. januara. Biračko pravo imaju svi punoletni građani Srbije, uključujući one koji će 16. januara napuniti 18 godina. 
 
Svaki građanin može biti samo jednom upisan u birački spisak.
Pitanje koje će biti pred onima koji izađu na referendum biće: Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije? Prethodno je u Skupštini izglasana izmena Zakona o referendumu i zvanično ukinut cenzus od 50 odsto neophodnih ukupnih glasača za uspeh referenduma.
 
Šta će doneti izmene Ustava detaljnije čitajte OVDE.
  • Trole

    06.12.2021 15:30
    Referendum me uopšte ne interesuje. A i kako bi kada je rezultat već poznat.
  • pera nevera

    06.12.2021 10:13
    u Srbiji ionako i mrtvi glasaju .Više ima osoba sa pravom glasa nego stanovnika .Za 100 eura je bilo 4,2 miliona građana a na biračkom spisku ima 4,7 miliona glasača.Šou.
  • Mikele

    06.12.2021 09:52
    Biće referendum?
    Kolika je kvota da će biti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti