FOTO Kampanja protiv bacanja petardi: Preuzmite plakate i pomozite onima kojima petarde škode

Sezona prazničnog slavlja se bliži, a s njom ide i strah osoba sa mentalnim poteškoćama i smetnjama u razvoju, problema sa sluhom i drugim tegobama, kao i ljubimaca, od petardi.
FOTO Kampanja protiv bacanja petardi: Preuzmite plakate i pomozite onima kojima petarde škode
Foto: Pixabay
Petarde su normalizovani način proslave koji je izuzetno štetan po određene grupe. 

Upotreba petardi je izuzetno štetna po njih, a i oni koji ih pale i bacaju neretko završavaju sa spaljenim prstima i/ili mnogo ozbiljnijim posledicama. Između ostalog, tu su i oštećenja sluha, napadi panike, srčane tegobe i drugi ozbiljni zdravstveni problemi.

U cilju skretanja pažnje na štetnost bacanja petardi, tviteraši su pokrenuli kampanju dizanja svesti na lokalnom nivou - kod komšija, u ulazu i u neposrednoj okolini i to putem informativnih plakata.
 
Jedan od plakata koji možete da preuzmete
 
Plakate možete da ištampate i zalepite u ulazu, na vratima ili u prostorijama u kojima želite da drugima dobronamerno skrenete pažnju na posledice bacanja petardi na druge.
 
Plakate za štampanje možete da preuzmete OVDE - jer je bitno da mislimo jedni na druge.
  • Milan

    27.12.2021 18:12
    Milan98@gmail.com
    Podrzavam akciju, ali cek da naletite novi tik-tok izazov. Klinci su poceli da stavljaju petarde pod brisac, pale i beze. Cisto se takmice ko ce bolje da razbije prozor!
  • Faca

    26.12.2021 13:09
    Petarde za retarde
    Petarde su za retarde! Brave baje bacaju kobaje! Stop petardama! A onima koji bacaju da ostanu bez prstiju!
  • Melita

    23.12.2021 20:51
    Psi i njihovi vlasnici trpe teror tih nekoliko dana oko nove godine, od ovih sto bacaju petarde, i to je istina.

    A sta je sa gradjanima koji trpe teror 365 dana sa lavezom, psima koji vrse nuzdu po trotoarima i parkovima, napadaju pešake, jer ih vlasnici šetaju bez zaštite na njusci, ujedaju bez povoda. Itd.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti