Vučević o saradnji sa Mirovićem: Na skali od jedan do pet - četiri plus

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da ima dobru saradnju sa stranačkim kolegom i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.
Vučević o saradnji sa Mirovićem: Na skali od jedan do pet - četiri plus
Foto: 021.rs

Ovo je prva reakcija Vučevića nakon nekoliko dana ćutanja u vezi sa navodima u medijima da je došlo do sukoba dve frakcije unutar SNS u Vojvodini zbog upravljanja nad Kliničkim centrom Vojvodine, gde je navodno njegova struja pokušala Miroviću da oduzme i taj deo vlasti.

Vučević kaže da ne može svaki dan da demantuje priče koje se već godinama pojavljuju, a tiču se spora sa Mirovićem. Naveo je da njihovu saradnju može da oceni, ako bi se to gledalo sa ocenama od jedan do pet, sa četiri plus, jer uvek može i bolje.

"Godinama sarađujemo, verujem da ćemo do kraja godine potpisati strateška dokumenta o Almaškom kraju i biciklističko-pešačkom mostu između Keja i Tvrđave. Da li različito mislimo? Pa ni u porodici nemaju svi o svemu isto mišljenje. Nema nikakvog sukoba, nemam ni nameru da svaki dan demantujem da postoje tenzije između Banovine i Gradske kuće. Trudimo se da svako radi svoj posao i zahvalan sam Pokrajini na podršci", naveo je Vučević.
 
Povodom spekulacija da se sukob dve struje SNS ne ogleda samo oko imenovanja u Kliničkom centru Vojvodine, nego i kroz tendere, gde poslove dobijaju firme bliske jednoj ili drugoj frakciji, Vučević je naveo da nema bližih ili daljih kompanija i dodao da poznaje dobro sve firme koje se pominju, kao što su GAT, Montop. 
 
Njegov stav je da je dobro da postoji konkurencija na tenderima, istakavši da "ako se pojavi jedan konzorcijum onda kažu da je to namešteno, a ako ih ima više onda kažu da smanjuju cenu, što je dobro za budžet i građane".
 
Podsetimo da je prethodnih dana došlo do smena u KCV, kao i odluke Skupštine Vojvodine da se Pokrajinskoj vladi oduzme pravo da imenuje upravu ove ustanove. Prvo se pojavila informacija da je Igor Mirović podneo ostavku, što je on demantovao, ali u isto vreme optuživši parlament da nezakonito oduzima ovlašćenja Pokrajinskoj vladi. Potom su se u javnosti pojavile informacije da je ovo posledica sukoba dve struje vojvođanskih naprednjaka. 
 
U međuvremenu ponovo se oglasio Mirović koji je izjavio da je zaključeno da je najbolje "da svi rade svoj posao" i da se povlače smene i druge odluke, o čemu više na OVOM LINKU
  • micojka

    10.12.2021 10:42
    PREPOŠTENI VUČIEVIĆ
    Ma to nije moguće, da prepošteni Vučević slaže, taman posla....
  • DRMRFR

    10.12.2021 07:20
    Jesi li to sam smislio ili ti je šef rekao da kažeš?
  • @Neko

    10.12.2021 07:01
    he he he
    Kumovski nema sta ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti