Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Naučno-tehnološki park otvoren je danas u Novom Sadu, a tom prilikom uručeni su ugovori za prvih 20 instituta, firmi i kompanija koje će se u njega useliti.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, premijerka Ana Brnabić i pokrajinski premijer Igor Mirović.

Oni su u okviru današnjeg otvaranja najavili da će izgradnja objekta instituta BioSens biti završena za godinu dana.

Vučević je naglasio da je ovaj projekat zapravo projekat budućnosti, te je najavio da će Grad Novi Sad i Pokrajina do kraja godine uložiti 300 miliona dinara u izgradnju saobraćajnice na raskrsnici Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara.
 
"To će poboljšati ambijent oko Naučno-tehnološkog parka. Grad će takođe infrastrukturno pratiti izgradnju BioSens instituta, a za to je opredeljeno 230 miliona dinara", poručio je Vučević.
 
Ana Brnabić opisala je Naučno-tehnološki park kao fabriku znanja i dodatih vrednosti od značaja za celu Srbiju.
 
"Ovde će raditi 1000 najboljih inženjera koje imamo u Srbiji i sa nestrpljenjem čekam rezultate za našu privredu. Ostvarili smo ambiciozne ciljeve koje smo sebi zacrtali, duplirali smo broj zaposlenih u IT sektoru i sada ih ima 40000, a neto izvoz u IT sektoru u ovoj godini biće milijardu i 200 miliona evra. To nam daje za pravo da postavimo novi cilj, da do 2025. godine ukupan izvoz u ovom sektoru bude četiri milijarde evra. Za godinu dana biće otvoren i Institut BioSens kao evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi", istakla je premijerka.
  • @aleksandar

    13.12.2021 12:25
    Takav rečnik i takvo objašnjenje upotrebljava stara, neobrazovana baka koja je odrastala u sveukupno zaostalom diskiminatorskom društvu i zato se nije mogla školovati.
    Mi danas živimo u XXI veku, geografski u Evropi, sa IT poslovima smo deo sveta, i trebalo bi da imamo napredan, razvijen obrazovni sistem, naprednu otvorenu privredu sa ravnopravnim podsticajima za svakog ambicioznog.
    Pravo jačeg, nepotizam, udvornički sistem vladanja i postavljanja podobnih partijskih kadrova koji će pre svega obezbediti kapilarne glasove i profit kumovima, partiji i bratiji bi trebalo da je ostalo iza nas, u XIX veku.
  • futurista

    13.12.2021 12:24
    ljubljenje bikova
    Posle IT sektora politicari krecu po selima, obilaze seljake i
    pocinju da ljube bikove po stalama.Pronadjite u arhivama
    Nikolic ,Tadic, itd. ista prica od devedesetih godina.
  • Svetlana NS

    13.12.2021 12:16
    Sezame, otvori se
    Šta se čudite, ovakav naučni park mora biti otvaran nekoliko puta, jer tako smo u mogućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti