Nova namera Skupštine APV: Vesna Turkulov stiže na čelo Upravnog odbora KCV

Nedavno smenjena upravnica Klinike za infektivne bolesti KCV prof. dr Vesna Turkulov biće nova predsednica Upravnog odbora Kliničkog centra Vojvodine, saznaje 021.rs.
Nova namera Skupštine APV: Vesna Turkulov stiže na čelo Upravnog odbora KCV
Foto: 021.rs

Ovo je odgovor skupštinske struje SNS na smenu upravnice zbog nedavno otkrivenog "elitnog kovid odeljenja" na klinici, što je pokrenulo niz političkih prepirki, navodnih smena, ostavki i povlačenja ostavki u Pokrajini.

Istovremeno, ova odluka prkosi predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću kojem je, u političkoj prepirci sa drugom SNS strujom, oduzeta nadležnost nad imenovanjem rukovodilaca Kliničkog centra Vojvodine. To oduzimanje nadležnosti on je lično nazvao nezakonitim potezom Skupštine Vojvodine.

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će dr Turkulov biti imenovana za predsednicu Upravnog odbora zakazana je za četvrtak, 16. decembar. Međutim, na objavljenom dnevnom redu ne nalazi se ova tačka, ali jeste navedena na dnevnom redu današnjeg skupštinskog odbora za zdravstvo, socijalnu politiku, rad, demografsku politiku i društvenu brigu o zajednici, bez ikakvih preciziranja ko će biti novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora KCV.
 
Međutim, kako 021.rs saznaje, osim dr Turkulov, koja je predstavnica osnivača, u Upravnom odboru sedeće pravnik Branibor Jovičić iz reda osnivača i prof. dr Artur Bjelica sa Medicinskog fakulteta, takođe iz reda osnivača. 
 
Skupština Vojvodine će u četvrtak početi u 10 časova. Međutim, pola sata ranije počeće javni protest podrške dr Turkulov u organizaciji "zahvalnih pacijenata".
 
"Tom prilikom ćemo predati i zahtev predsedavajućem Skupštine AP Vojvodine da se dr Turkulov vrati na mesto upravnika Infektivne klinike, kao i da se obustave svi montirani i nelegalni disciplinski postupci koji se protiv nje vode. Časni, iskusni i stručni lekari, a posebno heroji ove pandemije ne smeju da budu žrtve ličnih animoziteta, jer je njihov doprinos zaštiti zdravlja neprocenjiv", zaključuje se u pozivu koji kruži društvenim mrežama.

Podsetimo, prema odluci koja je usvojena na prošloj sednici Skupštine Vojvodine, upravljačka prava nad KCV oduzeta su Pokrajinskoj vladi, a data parlamentu.

Igor Mirović je ovu odluku nazvao nezakonitom i nestatutarnom, poručujući da je njen neksriveni cilj da se "izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima".

  • Неко из масе

    16.12.2021 13:50
    Жао ми је
    Жао ми је што мој тата није стигао до др Туркулов...био би сигурно још са нама. Та жена је толико људи излечила од ковида. Свака јој част!
  • Марија

    15.12.2021 08:41
    Лекари лече
    Лекари треба да лече! Вратите др Туркулов на чело Инфективне и оставите је да на миру лечи пацијенте! Тешко нама када се разболимо. Ви, политичари, сешћете у авион и отићи код најбољег др, а ми? Политички комесари уништише здравство.
  • Mitar

    15.12.2021 08:34
    Katabazaaaa!!!
    Pocelo je..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti