Utorak hladan prema Novosađanima: Šta vam sve osim minusa donosi?

Utorak će se opet podmuklo dovući u Novi Sad i sa sobom "dovući" jedno vrlo hladno jutro i nekoliko zanimljivih događaja.
Utorak hladan prema Novosađanima: Šta vam sve osim minusa donosi?
Foto: 021.rs

Temperatura će se spustiti, baš kao i što se naša očekivanja spuste čim prođe vikend. Ali ne mora baš sve da bude loše. 

Ponovo smo vam pripremili mali vodič za preživljavanje i prezimljavanje utorka, pa da vidimo kako ćete to izvesti?

Vreme
 
U Novom Sadu će u utorak biti pretežno sunčano i malo hladnije vreme. 
 
Jutro će biti veoma hladno, uz minimalnu temperaturu od -4 stepena. Maksimalna dnevna temperatura biće 2 stepena.
 
Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, a vlažnost vazduha biće ispod 70 odsto.
 
Poboljšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez savetuje se astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. 
 
Moguće su meteoropatske reakcije u vidu smanjenja radne sposobnosti i depresije.
 
Dobro je da znate i...
 
Verovali ili ne, za utorak, 21. decembar nema najavljenih isključenja struje i vode.
 
Ipak, nemojte da vas ova informacija previše obraduje. Ni za ponedeljak nisu bila najavljena isključenja, pa su zbog havarije pojedine ulice u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici ostale bez vode i to na više sati.
 
Zato budite uz naš portal i radijski program da sva ta "iznenađenja" saznate na vreme.
 
Ukoliko ste propustili, autobusi sada saobraćaju pored Uspenske crkve i staju na stajališta na rekonstruisanom Pozorišnom trgu.
 
Gde ići?
 
Izložba fotografija "Vojvodinom ravnom" autorke Vesne Raonić biće otvorena u 19 časova u Arhivu Vojvodine. 
 
Studenti gitare Akademije umetnosti u Novom Sadu održaće godišnji koncert u Muzeju Vojvodine. U pitanju je koncert koji se održava svake godine, a istaknuti studenti u klasi dobiće priliku da nastupe javno i održe izvođačku praksu. Na koncertu u utorak sviraće studenti u klasi profesora Zorana Krajišnika. Događaj će početi u 19 časova.
 
U Omladinskom centru CK13 u 19 časova počinje promocija publikacije "Zadruži se". U pitanju je skup tekstova na kojima su radili mladi volonteri/ke Infoteke CK13, kroz koje daju uvod u tematiku radničkih zadruga i tematizuju ih iz različitih uglova.
 
Predstava "Tri musketara" po motivima romana Aleksandra Dime igra se u 19 časova u pozorištu mladih. 
 
U Srpskom narodnom pozorištu u 19 časova na sceni Jovan Đorđević možete pogledati operu u četiri čina "Faust" u režiji Aleksandra Nikolića.
 
Kako je izgledao Novi Sad nekad, a kako izgleda sad, možete videti u Kulturnoj stanici "Svilara" u 19h na prezentaciji fotomonografije Petra Đurđeva "Novi Sad nekad i sad". Fotomonografija je dvojezično (srpsko-englesko) izdanje, a na prezentaciji govoriće Petar Đurđev (autor), Duga Radovanov (urednik), Siniša Jokić (direktor Zavoda za zaštitu spomenika grada Novog Sada) i Dalibor Rožić (sekretar za kulturu).
 
U okviru serije tribina "BORBENI SEMINAR: Žive knjige" u prostorijama Prelom izdavaštva (Svetozara Miletića 43a) održaće se tribina u kojoj će učesnici nekadašnjih borbi Studentskog pokreta Novi Sad govoriti o svojim iskustvima, analizirati kako su od borbe za smanjenje školarina došli do organizovanja sopstvenog protesta 2017. godine u Novom Sadu i šta se desilo nakon raspada pokreta. Pričaju Aleksandar Matković i Nikola Rajić, moderira Mina Milošević. Događaj počinje u 19 časova.
 
U 19.30 počinje promocija publikacije "Ja sam heroina svog života" u knjižari "Zenit". Reč je o psihološkoj publikaciji za tinejdžerke koja je zbirka afirmativnih misli kao podrška odrastanju, u potpuno novom konceptu.
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti