Utorak u plusu: Šta donosi Novosađanima?

Neizbežni utorak je pred Novosađanima i vrlo je sličan ponedeljku koji ostavljamo za sobom, uz izuzetak još jednog koraka napravljenog ka kraju radne nedelje.
Utorak u plusu: Šta donosi Novosađanima?
Foto: 021.rs

Novosađani će ovog dana videti sunca, preći će iz minusa u plus, a moći će da prisustvuju i nekim događajima.

U preživljavanju i ovog dana, računajte na nas.

Vreme
 
Ako na posao krećete oko 7 časova, uhvatićete jedini minus tokom dana. Tada će biti -1C°, ali će se temperatura brzo podići na nulu i nastaviti da raste sve do 14h kada će dostići svoj maksimum od 6C°.
 
Veći deo dana, između 8 i 16 časova, biće pretežno sunčan uz povremenu pojavu oblaka.
 
Čak i tokom dela večeri, sve do 21 čas, temperatura će biti u plusu.
 
Loše vesti su da se zadržava relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i srčanim bolesnicima. 
 
Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. 
 
Dobro je znati i...
 
Za sada nema najavljenih isključenja struje i vode. Ali, kako to obično biva, uvek se dogodi neka havarija na vodovodnoj mreži, pa ćete o svemu biti blagovremeno informisani na našem portalu i uživo u radijskom programu.
 
Virus korona i dalje je veoma aktivan u Novom Sadu, a česte su gužve u kovid ambulanti na Novom naselju.
 
Kako biste ujutru izbegli gužve i radare, budite uz Radio 021, odakle vas Cope vodi kroz gradski saobraćaj, isporučujući humor, informacije i dobru muziku. Za sve vaše popodnevne dileme, tu je Ivan Varnju.
 
Gde ići?
 
U Omladinskom centru CK13 od 18 časova možete pogledati film Pedra Almodovara "Vrati se" u okviru ciklusa "Zovem se crveno" koji predstavlja filmove u kojima je crvena dominantna boja koja simbolizuje ženu, ali i strast, ljubav i opasnost.
 
Prezentacija projekta "Instrumentalno-neverbalno pozorište – nastanak i forme" počinje u 18h u Kulturnoj stanici "Svilara". Prezentacija uključuje muzičko – scensko izvođenje praistorijske muzike kompozitora Ljubomira Nikolića, kao i radove studenata glume na temu praistorija i moderno doba koji će izvesti scene iz domena neverbalnog pozorišta.
 
Okrugli sto u okviru izložbe "Čudesni svet Ferenca Hodija" održaće se u galeriji Prometej od 18 časova. Učestvuju Danilo Vuksanović, Luka Salapura i Zoran Kolundžija.
 
U centralnoj galeriji Šok zadruge od 18 časova možete pogledati izložbu "Seeing is Believing, zvučna ekologija – Bećarac, Novi Sad".
 
U 20.30h na kamernoj sceni igra se predstava "Gramatika poremećaja" u režiji Davida Alića.
 
Ako ste propustili
 
 
 
 
 
  • Tamo 'vamo

    17.01.2022 21:05
    Znaci vi tako dobro radite svoj posao ,sve pohvale. Na mala vrata zadajete danasnjem novinarstvu zadatak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti