GSP - Gde Su Polasci: Naprednjaci odgovaraju na prozivke Bore Novakovića

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na saopštenje predsednika GO Narodne stranke Borislava Novakovića, u kojem se proziva gradska vlast zbog situacije u JGSP "Novi Sad".
GSP - Gde Su Polasci: Naprednjaci odgovaraju na prozivke Bore Novakovića
Foto: 021.rs

Novaković je, reagujući na vest da će JGSP "Novi Sad" smanjiti broj polazaka na gradskim linijama zbog kovida, optužio gradsku vlast za takvu situaciju, navodeći da pandemija nije problem, već nesposobno rukovodstvo. U međuvremenu je reagovao i Gradski odbor Demokratske stranke, koji su takođe optužili gradonačelnika i gradsku vlast za novonastalu situaciju, ali je SNS reagovao odgovarajući Novakoviću i ne obazirući se na navode DS-a.

SNS navodi da je u prethodnih deset godina u bolji prevoz Novosađana uloženo gotovo četiri milijarde evra, nazivajući Novakovića "kapetanom skupine brodolomnika" i optužujući ga da je izneo "gomilu neistina i lažnih tvrdnji o poslovanju JGSP 'Novi Sad' i rezultatima rada gradske vlasti i gradonačelnika Miloša Vučevića". Oni su potom izneli kvalifikacije na račun Novakovića, pominjući afere koje se dovode u vezu sa njim. 

"Za razliku od vremena kada je Novaković vodio grad, kada nije bilo kupovine novih autobusa, i kada nije ulagano u održavanje autobuskih stajališta, od 2012. godine, od kada je Miloš Vučević preuzeo funkciju gradonačelnika Novog Sada, JGSP je imao najveća ulaganja u istoriji preduzeća. U cilju najboljih uslova za prevoz Novosađana u periodu od 2012. do 2021. godine nabavljeno je ukupno 137 autobusa. Ukupna vrednost investicija iznosi 3,777 milijardi dinara. Кako bi autobusi uvek bili spremni za prevoz građana Novog Sada izgrađena je nova zgrada Tehničkog pregleda od 647 kvadrata. U potpunosti izvršena zamena svih kiosaka na terminalu u Šafarikovoj ulici i na polaznim peronima MAS-a. Rekonstruisan je veliki broj postojećih i izgrađen značajan broj novih autobuskih stajališta", navodi se u saopštenju SNS.

Podsetimo, GSP je redukovao broj polazak zbog velikog broja vozača koji su na bolovanju. Putnici se o izmenama mogu informisati na sajtu preduzeća u rubrici RED VOŽNJE, gde su označeni polasci koji ne saobraćaju.

  • Patriota

    29.01.2022 23:47
    Poligon
    Što napraviste najsavremeniji poligon za polaganje vožnje u Srbiji. To simulacija kiše, to vožnja uz brdo i još 100 čudesa. I na kraju pojeo vuk magarca. Ne može. Tako se bahati u javnom sektoru. I ko je odgovarao za to?
  • Daca

    28.01.2022 20:19
    Prevoz
    Zasto bas da se ukine prvi polazak na liniji 11a .znaci radnik nek se snadje za prevoz na posao a placam redovno svaki mesec prevoz .Sramota
  • Čale

    28.01.2022 18:44
    Vozači na bolovanju?
    Šta kao vozači na bolovanju....e Novosađani sve smo to platili parama iz budžeta...da nam takvi vode firme..umesto što su popunjavali broj zaposlenih po kancelarijama,sa raznoraznim profilima bolje da su od tih para platili vozače, onda ne bi bilo bolovanja(kakva korona) .danas
    kupis diplomu i nema veze koja je struka, odma u dir.kancelariju, kakva firma rade samo za stranku...i onda se pitamo zašto nemamo polazaka?NE PITA SE STRUKA....nego politički menadžment

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.