FOTO: Pošta Srbije na Dan grada izdala markice posvećene Novom Sadu

Pošta Srbije izdala je dve poštanske markice na Dan grada Novog Sada, 1. februara, povodom ovogodišnje titule Evropske prestonice kulture.
FOTO: Pošta Srbije na Dan grada izdala markice posvećene Novom Sadu
Foto: 021.rs (Grad Novi Sad)

Na markici u vrednosti od 30 dana prikazan je silazak sa Varadinskog mosta, dok se na drugoj markici, čija je vrednost 80 dinara, vidi panorama centra grada, dok je u prvom planu Saborna crkva. 

Takođe, izdate su i četiri prigodne koverte, sa pečatom koji ima datum 1. februar. Na ove četiri koverte se nalaze motivi iz Novog Sada i to Most slobode, Petrovaradinska tvrđava, Sinagoga i gvozdeni čovek sa zgrade na Trgu slobode.

Promocija markica i koverti je održana u Gradskoj kući kao deo svečane akademije povodom Dana grada. Kako je rečeno, Pošta Srbije je u saradnji sa Fondacijom "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", izradila prigodne markice posvećene Novom Sadu, koje su danas i zvanično puštene u promet. 
 
"U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi prestižnu titulu, i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da danas predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima", poručio je v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.
 
 
Izdanje prigodnih poštanskih markica "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora. Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.
  • Novosadjan

    01.02.2022 21:30
    Markice iz Novog Sada
    Ono što mi je zapalo za oko na ovim fotografijama je da niko ne primećuje da su one izrađene (kao u ostalom i sve poštanske markice u Srbiji) u štampariji Forum koja se nalazi u Novom Sadu! Tako da su ovo markice o Novom Sadu iz Novog Sada! :)

    Inače ne ulazeći u politiku, lepe su. Baš su lepe.
  • GradnjaNS

    01.02.2022 19:10
    Simptomatično je da se na markicama novog sada ne nalazi nijedno arhitektonsko čudo moderne koncepcije stanovanja poznate kao "2000 eura po kvadratu" nego samo staro što je pravljeno za vreme Kraljevine i Carevine.
  • Ivan

    01.02.2022 15:19
    Vozac prima poklon. Neprocenjiva slika. Hahahaha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti