FOTO: Dva nova semafora od sutra na Novosadskom putu

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Šumske ulice sutra, 11. marta biće pušten u redovan rad, nakon probnog perioda na žutom treptaču.

To je saopštila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako dodaju, u narednih nekoliko dana u redovnom radu biće i semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Stevana Sinđelića.
"Semaforizacijom ove dve raskrsnice ostvareno je efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na izrazito frekventnom državnom putu IB reda broj 12. Semaforski uređaj na raskrsnici sa Šumskom ulicom radiće u klasičnom režimu rada i u koordinaciji sa drugim semaforima na Novosadskom putu, čime će biti omogućena bolja protočnost saobraćaja na ovoj saobraćajnici. Semafor na raskrsnici sa ulicom Stevana Sinđelića prilagođen je detektorskom sistemu rada, sa tasterom za najavu zelenog svetla za pešake i induktivnom petljom za najavu vozila sa sporednog pravca", navodi se u saopštenju.
 
 
U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvedeni su i građevinski radovi, koji podrazumevaju izgradnju pešačke i biciklističke staze na prilazu predmetnim raskrsnicama, a ukupna vrednost investicije iznosi 26 miliona dinara.
 
Gradska uprava apeluje na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na Novosadskom putu.
  • Zoran

    13.03.2022 02:12
    Uslovno zeleno
    Već su počele da se stvaraju gužve zato što ne postoji uslovno zeleno prilikom skretanja u levo kad se ide prema Veterniku. Isto tako ne postoji uslovno zeleno za skretanje u desno kad se uključuje na novosadski put iz pomenutih ulica. Malo mozga da su imali ubrzali bi saobraćaj a ovako gužva je bila subotom u dvanaest a zamislite šta će biti radnim danima u tri, kolaps. A udubljenja i uzvišenja koja su ostavili prilikom postavljanja semafora da i ne komentarašem. Fušerajski odrađeno kao i sve u ovom gradu.
  • Bespotrebno

    11.03.2022 22:24
    Realno ovde u Veterniku uopste nisu bili potrebni ti semafori, samo ce usporiti jos vise saobracaj..pogledajte Bul. Patrijarha Pavla gde fale semafori kao i mnoge druge gradske ulice...
  • Ibro dirke nas

    11.03.2022 17:13
    Semafor
    Novi Sad je grad semafora i lezecih policajaca jer neko pravi od toga biznis, ako ne postoji bolji nacin regulisanja saobracaja od ovoga ili angazujte onoga ko zna ili se sklonite i ne pametujte urnisaste grad! 4 semafora od Seratona do Zoneda. Manijaci jedni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti