Fruška gora spremna za izletnike, nadležni mole posetioce da se odgovorno ponašaju

Nacionaloni park Fruška gora ove godine za 1. maj očekuje dolazak između 150.000 i 300.000 izletnika.
Kako navode iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora", pripreme za za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode.
 

Uređeno je više od 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden tretman suzbijanja krpelja.

U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su i aktivnosti u obezbeđivanju uslova bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja.
 
 
U Javnom preduzeću podsećaju da je naknada za korišćenje motornog vozila u zaštićenom parku 300 dinara. 
 
"Obezbeđene su vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje. Molimo sve posetioce da ne ostavljaju svoj trag u prirodi ostavljanjem otpada već odgovornim ponašanjem, na prvom mestu tako što će nakon svog boravka odložiti smeće u zatvorene kese i poneti sa sobom do najbliže kante ili kontejnera. Vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima. Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora obavezno ugasiti", ističu. 
 
Podsećaju i da nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena. 
 
Navode da će vatrogasne brigade biti u stanju pripravnosti i upozoravaju da će svaka neodgovornost biti kažnjena. 
  • Pićuka

    01.05.2022 15:17
    Ko nije pekao roštilj, za 1. maj, u nacionalnom parku taj je džaba živeo. U pravim nacionalnim parkovima nije dozvoljeno paljenje vatre. "Je..o ja njih, oni ne znaju da žive."
  • Dragan

    01.05.2022 08:39
    Ah
    Palite vatre ionako koliko sutra će Galens ljubitelj zelenila sve to izbetonirati i pregraditi.
  • Šaljivdžija

    01.05.2022 08:19
    Jesu li uveli QR code pored drveća? Kontam kad bi se skenirao mogla bi se odmah i vatra pojaviti preko wifi recimo,i onda se tako čuva okolina u šumi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti