"Tiha" smena rukovodstva Uprave za kapitalna ulaganja APV, Mirović bez komentara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nije imao vremena da za 021.rs objasni zbog čega je smenjen dosadašnji direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

O smeni je javnost mogla da sazna iz jučerašnjeg saopštenja sa sednice Pokrajinske vlade, u kojem se u poslednjoj rečenici navodi nova funkcija magistra ekonomskih nauka Miloša Maletića.

Uprava za kapitalna ulaganja je pokrajinsko telo koje na godišnjem nivou raspolaže sa ogromnim sredstvima, a povereni su mu ozbiljni i skupi projekti. Budžetom APV za 2022. godinu Upravi je povereno 1,6 milijardi dinara za različite investicije i projekte, među kojima su rekonstrukcija Doma za duševno obolela lica u Čurugu i izgradnja Muzeja 20. veka.

Na čelu uprave je od 2016. godine do ove srede bio Nedeljko Kovačević, a na njegovo mesto je iz Pokrajinskog fonda za poljoprivredu stigao Miloš Maletić
 
Maletić je već stigao da izmeni podatke na zvaničnom sajtu Uprave, te već danas stoji da je on čelni čovek. 
 
Novi direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić; Foto: Uprava za kapitalna ulaganja
 
Nedeljko Kovačević stigao je na čelo Uprave za kapitalna ulaganja 2016. godine, nakon rukovođenja Direkcijom za izgradnju Opštine Stara Pazova, a nakon smene dotadašnjeg direktora, kadra nekadašnje pokrajinske vlasti, Nebojše Malenkovića. Ponovo je imenovan na funkciju 23. decembra 2020. godine rešenjem Pokrajinske vlade, na period od četiri godine.
 
"Ja ću se truditi da opravdam očekivanja. Drago mi je što je neko prepoznao i video sve ono što smo mi radili u Opštini Stara Pazova, taj potencijal i rad direkcije opštine uz pomoć opštinske uprave i mi ćemo pokušati sve što smo tamo radili da prenesemo na Pokrajinu. I nadam se da ćemo u tome uspeti, a uz to gledaću da što više sredstava privučem Opštini Stara Pazova", rekao je Kovačević, čim je 2016. godine došao na funkciju, za RTV Stara Pazova.
 
Dok je Kovačević ove nedelje smenjen na pola svog mandata, Maletić je iz Pokrajinskog fonda za poljoprivredu u Upravu stigao nakon samo pola godine na čelu fonda. O motivima za njegovo postavljanje, a samim tim i za smenu Kovačevića, još uvek se ne zna ništa zvanično. 
Da se u Upravi za kapitalna ulaganja novac nije trošio naročito domaćinski 021.rs je pisao u dva navrata. Pre dve godine je Uprava iz sopstvenih sredstava kupila najnovije službene ajfone i Samsung Galaxy telefone i u tu svrhu je potrošeno 569.995 dinara sa PDV-om, čime su zaposleni u upravi imali najbolje telefone u celoj Pokrajini. Interesantno je da je ova kupovina realizovana iz sopstvenih sredstava, a ne putem javne nabavke, jer Pokrajina nije odobrila raspisivanje tog tendera.
 
Mnogo više novca - 2,4 miliona dinara, Uprava za kapitalna ulaganja potrošila je iste godine za finansiranje objave promotivnih tekstova u poznatim tabloidima.
  • Peca

    28.08.2022 16:10
    BK
    Pročitao sam jedan komentar za BK fakultet, pa sam se našao na neki način prozvanim jer sam i ja isti završio. Samo ću reći da mi je muka od vas ljubomornih i zajedljivih koji ste završili državne fakultete na puškice i bubice, a na kraju ispadoste u svakoj firmi u kojoj sam radio najveće lenštine. Za mene je fakultet samo jedna nadgradnja i ulaznica za dalje, a da li ćete nešto naučiti i koliko, to zavisi od vas samih. Imam 18god. staža i u svakoj firmi u kojoj sam radio sam bio sigurno ako ne prvi, onda bar među prva tri radnika po učinku i svemu ostalom. Dosta toga zavisi i od stečenih radnih navika i naravno kućnog vaspitanja, a drugo i na tom privatnom BK su u to vreme predavali profesori sa državnih fakulteta. Dosta i mojih kolega je i danas dani izuzetno uspešno u firmama u kojima rade i dosta njih je i na rukovodećim mestima, ali zahvaljućumi isključivo radu i trudu. Tako da te priče državni - privatni, to nema veze sa mozgom. Pa vi sa državnog kao da ste Sorbonu završili, tako da nemojte molim vas više na tu temu...
  • Mane

    28.08.2022 12:48
    Odg
    Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko mržnje, ljubomore i sujete ima i ljudima. Divim vam se kako možete sa svom tom negativnošću i mržnjom da živite. Sigurno su vam jako lepi životi!
  • Tomo Gacesa

    26.07.2022 09:15
    Podrska Maleticu
    Pohvale za Maletica, verujem da ce opravdati funkciju koja mu je dodeljena. Cestitam i sve najbolje zelim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.