FOTO: Premešteni držači za bicikle, iscrtani novi prolazi i drugi, novi detalji iz Modene

Držači za bicikle koji su do sada bili postavljeni duž Ulice Modene premešteni su na nove lokacije.
FOTO: Premešteni držači za bicikle, iscrtani novi prolazi i drugi, novi detalji iz Modene
Foto: 021.rs

Radovi na izgradnji nove podzemne garaže u Modene počinju u petak, 27. maja, a pripreme su uveliko u toku.

Pripremaju se alternativni prolazi za vozila duž Kralja Aleksandra, pored kafića "Trčika", gde su radnici upravo iscrtali privremenu saobraćajnu signalizaciju. Ista situacija je i u Njegoševoj.

Radnici "Gradskog zelenila" uklanjaju centralno zelenilo u Modene, koje će biti premešteno na druge lokacije širom grada.
 
Prethodno su iz Ulice Modene uklonjena parkirališta za bicikle. Na pitanje 021.rs gde su završili ovi držači, u "Parking servisu" kažu za 021.rs da je polovina postavljena na uglu Njegoševe i Trga slobode, a preostali na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Modene.
 
 
"Parking servis će nastaviti sa postavljanjem ovakvih parkirališta za bicikle u gradu, jer i naš NS bajk sistem je podsticaj i motivacija da naši sugrađani voze i svoje bicikle, kao alternativni prevoz po gradu", poručuju u ovom preduzeću.
 
Inače, u novoj podzemnoj garaži u Modene nisu predviđena parkirališta za bicikle.
 
Bašte lokala s leve strane ulice, gledajući ka centru, još uvek redovno rade, a očekuje se da će spomenik Lazi Kostiću ubrzo biti privremeno premešten.
 
Prethodno je izmešteno taksi stajalište. 
 
 
Na snazi je privremeni režim odvijanja saobraćaja, a sve detalje saznajte OVDE.
  • Vladan

    27.05.2022 13:51
    Ovako kako je sad uređeno u Njegoševoj - da bašte kafića ne mogu da budu šire od po 3m na svakoj strani ulice - bi trebalo da važi svuda u gradu. Nažalost, grad nam ne uređuju normalni ljudi, nego pohlepne sociopate.
  • Zokins

    27.05.2022 11:10
    garaža
    Treba i kod sajma da se napravi višespratna garaža umesto one dve zgrade na uglu Rumenačke i kralja Petra. Tada ne bi bilo toliko gužve oko Sajma za parkiranje.
  • Mudri

    27.05.2022 07:31
    A ovo nije moglo da sačeka da prodje godina kada smo prestonica kulture?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti