NS politika: SNS bi predložio predsednicu GO SSP za ministarku građevine, pod jednim uslovom

Stranka slobode i pravde kritikovala je to što gradska vlast "dovodi teške mašine u samo srce grada", na šta su im u Gradskom odboru Srpske napredne stranke poručili da mrze Novi Sad.
NS politika: SNS bi predložio predsednicu GO SSP za ministarku građevine, pod jednim uslovom
Foto: 021.rs
Kako je saopštio SSP, Novosađani su se taman oporavili od "napredne" konstrukcije Pozorišnog trga, "a gradska vlast novim radovima stavlja na probu njihovo strpljenje". U pitanju je izgradnja podzemne garaže u Ulici Modene, koja će trajati dve godine.
 
"Budući da su radovi zatvorili nekoliko ulica, uključujući i najprometniju pešačku zonu, u dolazećim mesecima možemo da očekujemo saobraćajne kolapse, ali i potencijalne infrastrukturne smetnje, jer su predviđeni obimni radovi na izmeštanju postojećih instalacija. Gradska vlast ponovo dovodi teške mašine u samo srce grada, što će se prvo ispoljiti na okolnim građevinama, od kojih su neke i pod zaštitom. Podsetimo, pod zaštitom je i staro stablo koprivića – i ostaje nam jedino da verujemo obećanju da će biti sačuvano", poručila je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad Danijela Grujić.

Dodaju i da evropski gradovi problem parkiranja rešavaju "pametnim" sistemima upravljanja, uvođenjem alternativnih vidova saobraćaja ili nadzemnim garažama koje se arhitektonski i vizuelno uklapaju u izgled jezgra grada, "mi posežemo za popularnim i najskupljim rešenjima". 

"Gradonačelnik se hvali prestonicom kulture, a istovremeno degradira centar grada, pretvarajući ga u podzemnu betonjerku. Imajte na umu da blokade i rovovi u centru suspenduju turizam i uslužne delatnosti celog grada na dve godine, dovodeći tako brojne sugrađane na ivicu egzistencije. Građani će takođe biti izloženi komunalnoj buci, povećanom zagađenju ionako zagađenog vazduha, kao i troškovima gradnje i ugradnje 'naprednih' neimara", poručila je Grujić, zaključujući saopštenje pitanjima koliko će "ova egzibicija" koštati, kao i "kako će se naplatiti dve godine života u razvaljenom gradu".
 
Na to je stigao i odgovor iz Srpske napredne stranke. Kako kažu, saopštenje SSP-a je "dokaz da mržnja prema Novom Sadu i Novosađanima nema granice".
 
"Obezbeđivanje novih parking mesta u centru grada, jedna je od osnovnih potreba naših sugrađana. Srpska napredna stranka i kroz ovaj, jedan od najobimnijih projekata poslednjih decenija, nastoji da izađe u susret potrebama građana, a Novi Sad od nekada uspavane lepotice pretvori u moderan grad u skladu sa vekom u kojem živimo. Međutim, postoje političke organizacije, među kojima i Stranka slobode i pravde, kojima je interes građana na poslednjem, a lični interesi na prvom mestu. Zbog toga su spremni da kritikuju svaki projekat koji se sprovodi ili je u planu, ne bi li na taj način pridobili simpatije birača. Takvim potezima oni rade upravo suprotno, što su pokazali i rezultati nedavno održanih vanrednih predsedničkih i parlamentarnih izbora. Već sada je očigledno da će tako biti i za dve godine, kada će biti na redu pokrajinski i lokalni izbori", poručuju u SNS. 
  • 002211

    13.06.2022 12:48
    Mrzite moj NS? Ja vas mrzim odavde do granice našeg multiverzuma pa nazad, puta milijardu.
  • Bogdan

    31.05.2022 09:39
    A šipovi
    Koji su pobijani na špicu Modene i
    Bulevara /tamo su neki kiosci/?
  • Osveta loših đaka

    30.05.2022 23:32
    @Petar
    Ali zašto mislite da njih interesuje kada će se isplatiti investicija?
    Zašto oni ne bi bili zadovoljni samom investicijom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti