Kompleks Dnevnika i dva plana na uvidu: U jednom dozvoljeno 10, u drugom 13 spratova

Dva urbanistička akta koja se delimično odnose na isti prostor, a nude različita rešenja, trenutno se nalaze na javnom uvidu.
Kompleks Dnevnika i dva plana na uvidu: U jednom dozvoljeno 10, u drugom 13 spratova
Foto: 021.rs

Do 17. juna na ranom javnom uvidu je Plan detaljne regulacije dela novog centra severno od Futoške ulice, dok je do 28. juna na javnom uvidu izmenjeni dokument Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem (lokalitet Dnevnik).

Dva akta na različit način regulišu kompleks Dnevnika. Dok u prvom piše da se u okviru kompleksa Dnevnika planira rekonstrukcija ili zamena postojećih objekata do deset spratova, drugi je malo velikodušniji prema investitoru i nudi mu opciju izgradnje trinaestospratnice, kao i nadogradnje postojeće zgrade sa 10 na 12 spratova. Ovim planom bi novi kompleks imao gotovo 45.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

Plan detaljne regulacije predviđa podzemnu etažu ispod kompleksa za parkiranje, dok Plan generalne regulacije predviđa podzemnu garažu na tri nivoa. 
 
U Planu detaljne regulacije napominje se da je moguća izmena i dopuna planskih parametara za poslovni objekat i kompleks "Dnevnika", međutim neobično je to što se dva suprotstavljena plana u isto vreme nalaze na javnom uvidu. 
 
Više o Planu kojim se predviđa izgradnja trinaestospratnce čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Dodatno, ovaj Plan predviđa i izgradnju još jedne javne garaže, jer se odustalo od nekih ranijih lokacija. Za javnu garažu predviđen je prostor unutar bloka okruženog ulicama Novosadskog sajma, Ognjena Price, Ćirpanovom i Kosančić Ivana. 
 
Predviđeno je da garaža ima suteren, prizemlje i dva sprata iznad zemlje, s tim da bi parkiranje delom bilo moguće i na krovnoj ravni. Neizgrađen deo parcele planira se za ozelenjavanje. 
 
Takođe, u Ulici Pap Pavla, planira se još jedna graža za javno korišćenje, dok je u u Ulici Bem Lilike planiran novi upravni parking. 
Urbanističkim aktom koji je na ranom javnom uvidu, predviđa se izgradnja novog stambenog, stambeno-poslovnog ili poslovnog objekta do tri sprata sa potrkovljem na uglu Jevrejske i Šafarikove, dok bi ispod cele parcele trebalo da se nađe podzemna garaža. 
 
Dva stambena objekta planiraju se i na uglu Gajeve i Pavla Papa. Urbanisti propisuju da oni ne bi trebalo da imaju više od tri sprata, uz mogućnost izgradnje potrkovlja. Minimalna propisana stambena jedinica u ovim objektima je 26 kvadrata, dok je prosečna 50 kvadrata. Za objekte je obavezna suterenska etaža ispod cele parcele. 
 
Konceptualni okvir plana detaljne regulacije dela novog centra severno od Futoške ulice je na javnom uvidu do 17. juna. Planska dokumenta mogu se videti u prostorijama "Urbanizma", kao i u mesnim zajednicama "Žitni trg" i "Narodni heroji", a dostupna su i onlajn OVDE.
  • G

    08.06.2022 14:22
    @Bojan
    U komentaru sam vam objasnio koliko novca mije ostalo ako se secate?! Da neispadne da izmisljam nesto ko vecina botova!!! Licno sam prezadovoljan samo komentarisem daje ovo predivna lokacija za zivot i rad! Normalno ko ima novca da priusti sebi kupovinu nekretnine! Svaki euro se vraca dvostruko! Hvala!
  • Bojan

    08.06.2022 13:59
    @G

    Pa gde nestadoše sve one pare kojima si "skućio porodicu"? Jesi se probudio i otreznio?
  • Voja

    08.06.2022 13:09
    Voja
    Podrska!!! Krajnje je vreme bilo dase sa tim objektom nesto uradi!!! Bice to lepo i moderno! Botovi nek kuckaju po obicaju jer im ovaj vid zabave dodje kao terapija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti