Predsezonska sparina: Šta vas sve očekuje ove srede u Novom Sadu?

Stižemo do sredine ove junske radne nedelje, a čini se da sve više Novosađana jedna čeka letnji odmor.
Predsezonska sparina: Šta vas sve očekuje ove srede u Novom Sadu?
Foto: 021.rs

Sreda koja je pred nama neće nas naročito asocirati na letnje dane (inače, leto počinje 21. juna).

Sačuvajte živce i pripremite se za dan uz pomoć našeg malog vodiča.

Vreme
 
Meteorolozi za sredu najavljuju moguće pljuskove s grmljavinom, što će biti samo uvod u pogoršanje vremena u narednim danima. 
 
Najniža temperatura koja će nas sačekati u sredu ujutru je 18°C, što samo znači da je pred nama sparan dan. Najviša dnevna temperatura koja se očekuje je 25°C.
 
Biće oblačno, a normalizovaće se nivo UV zračenja na umereni - što je mnogo zdravije u odnosu na ono čemu smo bili izloženi prethodnih dana.
 
Kao i sa svakom oscilacijom, vremenske prilike u sredu neće pogodovati hroničnim bolesnicima. Oprez se naročito savetuje onima sa varirajućim krvnim pritiskom, astmatičarima, ali i nervno labilnim osobama, a moguće se glavobolje kod onih koji su malo osetljiviji.
 
Kao i uvek, a naročito u slučaju da se najave padavina obistine, budite oprezni u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Uvek bi trebalo imati u vidu servisne informacije. Tako će u sredu deo Bukovca u periodu od 10 do 12 časova biti bez struje, a odnosi se na Ulicu kralja Petra I 141-67 i 20-48.
 
A delovi Novog Sada i Petrovaradina u sredu neće imati vode zbog radova. Bez vode će od 8 do 16 časova biti naselje Mali Beograd u gradu, a od 8 do 20 časova bez vode će biti Preradovićeva ulica, kvart oivičen ulicama Preradovićeva, Mostarska, Rade Končara i Šenoina, i naselje Sadovi.
 
Cisterne s pijaćom vodom biće postavljene u krugu "Pobede" i u ulicama Marina Držića i Okrugićeve u Petrovaradinu.
 
U toku su radovi na vrelovodima na dve lokacije. Privremeno je izmenjen režim saobraćaja u zoni radova od raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića do broja 8 na Bulevaru oslobođenja, gde je ukinut parking i zabranjen saobraćaj u krajnjoj desnoj traci. 
 
Takođe, zbog izgradnje vrelovodnog priključka u Ulici vojvode Knićanina broj 12B, u zoni radova je izmenjen režim saobraćaja. Saobraćaj je zabranjen u delu saobraćajne trake u Stratimirovićevoj ulici, od broja 2 do broja 4 i saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila sa ograničenjem brine na 30 km/h.
 
Gde ići?
 
Zanimljivi tematski "Hari Poter" kviz u sredu je u Radio kafeu, a počinje u 19.30. Kotizacija po učesniku je 150 dinara.
 
U toku je Autonomni festival žena, koji u nedelju dana obuhvata pregršt zanimljivih dešavanja u našem gradu. Celokupan program dostupan vam je OVDE, a dešavanja su u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i u knjižari Bulevar Books.
 
Izložba "Hajde bože budi Drug" Konstantinosa Petrovića otvorena je u Galeriji SULUV. Možete da je obiđete od 10 do 14 časova.
 
Sada već očekivana muzička džem sesija zakazana je u sredu za 19 časova u Kulturnom centru LAB, a od 20 časova u Dvorištu vas čekaju Womit Angel i Goat Vomit Noise.
 
Stend-ap "Veče crnjeg humora" biće u Domu kulture, a početak je u 20 časova.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 
  • Biljana

    08.06.2022 09:48
    Slika za primer
    Zahvaljujem na divnoj slici iz Limanskog parka. Cvetnjak je u najboljem izdanju, kada se preklopi zenit cvetanja narandžastih i crvenih ruža. Inače se smenjuju, pa kada su najlepše narandžaste, crvene tek pupe. Molim da ubuduće potpisujete fotke, ili bar da napišete odakle je slikano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti