Ledolomac "Vučevo" ide na doboš, prodaju se brodovi "Dunav Grupe Agregati"

Nekoliko brodova propalog giganta "Heroj Pinki", odnosno "Dunav Grupe Agregati", prodaju su putem javnog nadmetanja.
Ledolomac "Vučevo" ide na doboš, prodaju se brodovi "Dunav Grupe Agregati"
Foto: 021.rs

Procenjena vrednost ovih plovila je veća od 31,2 miliona dinara. Ipak, oni će se prodavati po početnoj ceni od 15,6 miliona. 

Najvredniji je teretnjak "Zrenjanin", čija je procenjena vrednost 11,1 milion dinara. 
 
Procenjena vrednost ledolomca "Vučevo" je 6,6 miliona dinara. "Vučevo" je dugo bio usidren u Novom Sadu, sve dok ledolomac "Čakor", koji se nalazio kraj njega, nije počeo da tone. Tada je kompanija "DMB Shipping", koja je povezana sa Dušanom Borovicom, koji je vlasnik "Dunav Grupe", kompanije sa sto odsto vlasništva u Dunav Grupa Agregati, odvukla brodove iz Novog Sada.
Na dobošu se našli još i tegljači "Osovlje", "Jelica", "Dilj", "Zmajevac", "Vlajna", "Jegrička", "Obnica", Požareva, kao i tank 11051. 
 
Ova plovila prodaju se se po početnoj ceni od 15,6 miliona dinara, što je upola manje od njihove procenjene vrednosti.
 
 
Javno nadmetanje će se održati u petak, 8. jula.
Podsetimo da je Grad Novi Sad ove godine godine tužio kompanije "Dunav Grupa DOO", "Dunav Grupa Agregati", kao i "DMB Shipping", tražeći u parničnom postupku više od 1,4 milijarde dinara. 
 
 
"Pravni osnov podnošenja tužbe protiv tuženih radi poništaja ugovora je zaštita imovinskih prava i interesa Grada Novog Sada sa ciljem naplate potraživanja Gradske poreske uprave. Gradska poreska uprava bila je stečajni poverilac u postupku koji se vodio pred privrednim sudom u Novom Sadu. Predmet tužbenog zahteva je usmeren na utvrđivanje toga da su ugovori kojima se ustanovljavaju hipoteke na brodovima bez pravnog dejstva prema stečajnoj masi. Vrednost spora tužbenog zahteva proizilazi iz ugovora koji su predmet parničnog postupka", navela je tada gradska uprava za 021.rs.
 
Dodali su i da je tužba "proizašla iz stečajnog postupka koji se vodio protiv 'Dunav grupa agregati' i vezana je isključivo za potraživanje Gradske poreske uprave od ovog dužnika".
  • Tomić Bane

    10.06.2022 17:14
    Informisanost
    Dakle, umesto da informacioni sistemi služe informisanju, neznanje je sve veće...Biljo, prozivaj privatizacionog savetnika koji je neposredno uticao da tajkun kupi brodove. Pročitaj šta je preporučivao u ono vreme a ne da predlažeš gluposti.
  • Anonymer Login

    09.06.2022 22:14
    Raspad sistema
    Ovo odavno nije država, vceć kolonija zapadnih mentora, mafijaša i tajkuna koju su od Srbije napravili Bangladeš.
  • Čenejac

    08.06.2022 18:07
    Pa toliko smo plaćali madjarima dnevno da nam otrvore Dunav pre samo par godina unazad a nije isključeno da će mo u skorijoj budućnosti ponovo!! Mesto da se uloze novci na remont kako bi bili funkcionalani posto je madjarski ledolomac bio upola manji od nasih, uradio je posao a iz istih godina prozvodnje su!! Samo oni svoje nisu prodali na kilu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti