Letnja Kritična masa okuplja bicikliste: Nova vožnja ovog petka, start iz Limanskog parka

Prva letnja Kritična masa okupiće novosadske bicikliste danas, 24. juna u novoj vožnji kroz ulice Novog Sada.
Letnja Kritična masa okuplja bicikliste: Nova vožnja ovog petka, start iz Limanskog parka
Foto: 021.rs
Vožnjom Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), inicijator i organizator vožnje, obeležava početak letnjeg raspusta i ukazuje na činjenicu da je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo i među školarcima, a pogotovo srednjoškolcima.

"Većina naših sugrađana je imala priliku da prolaskom pored mnogih srednjih škola vidi prepune bici parkinge i školska dvorišta, a ono što nas posebno raduje jeste da bajs ne voze više samo profesori, već i mladi", poručuje NSBI.

Vožnja počinje iz Limanskog parka u 17 časova. Nastavlja se putem Limana i Grbavice, izlazi na Bulevar oslobođenja i upućuje se ka centru Novog Sada.
 
Odatle se Bulevarom Mihajla Pupina kolona kreće ka Keju žrtava racije, gde se vožnja završava.
 
Ova vožnja će biti malo kraća u odnosu na prethodne i obuhvatiće oko osam kilometara puteva, a uzimajući u obzir vrlo toplo vreme.
 
Ilustracija: Anđela Stupar
 
NSBI najavljuje novinu u aktivizmu koja podrazumeva ukrupnjavanje biciklističkih udruženja širom Srbije, s ciljem zajedničkog delovanja na višim nivoima. 
 
"Novosadska biciklistička inicijativa Novi Sad, Ulice za bicikliste Beograd, Dunavski centar za kompetenciju Beograd i Sigurne staze Bor radiće zajedno na daljim unapređenjima infrastrukture, kao i donošenju novih propisa", poručuju u NSBI.
 
Prethodna vožnja bila je izuzetno posećena i okupila je više stotina biciklista i biciklistkinja na Međunarodni dan bicikla. Kako je Kritična masa izgledala i kuda se kretala saznajte OVDE.
  • Ns

    24.06.2022 10:03
    Ne izlećite na semaforu na crveno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.