Vreli utorak pred Novosađanima: Tražićemo hlad, hlada biti neće

Privodimo polako ovaj mesec kraju, ali nedelja nije ni blizu svog završetka.
Vreli utorak pred Novosađanima: Tražićemo hlad, hlada biti neće
Foto: 021.rs

Utorak donosi još više temperature nego ponedeljak, pa je preporučljivo da se dobro zaštitite od sunca.

Za zaštitu od dosade pobrinuće se par zanimljivih događaja, a i Štrand koji uvek dočeka raširenih ruku.
Pa hajmo polako, u pripremu za novi dan.
 
Vreme
 
U utorak vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura biće 19, maksimalna 35 stepeni. Koliki je indeks UV zračenja u Novom Sadu možete pratiti OVDE, ali svakako izbegavajte sunce u periodu kada je najjače i nanesite zaštitni faktor.
 
Porast dnevne temperature neće pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije.
 
Trebalo bi da znate i...
 
"Novosadska toplana" započela je rekonstrukciju uličnog vrelovoda od Ložioničke ulice 37 do Svetozara Ćorovića 40, a znate šta to znači: izmena režima saobraćaja.
 
Tokom radova za saobraćaj će biti zatvoren deo Ložioničke ulice, od Ulice Ivana Ćipika do Ložioničke 51, kao i deo Ložioničke do Ulice Svetozara Ćorovića.
 
A zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku ulica Jovana Boškovića, Jovana Đorđevića i Bulevara Mihajla Pupina, u fazama, i u ovom delu grada menjaće se saobraćaj. U prvoj fazi, poprečno se raskopava Ulica Sonje Marinković u neposrednoj blizini raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina, zbog čega se zabranjuje saobraćaj u zoni radova i Ulica Sonje Marinković postaje "slepa".
 
Takođe, za saobraćaj će biti zatvoren i deo Ulice Svetozara Ćorovića od Ložoničke ulice do broja 29a u Svetozara Ćorovića.
 
Kad smo kod saobraćaja, u ponedeljak, 27. juna, na snagu je stupio letnji red vožnje GSP-a. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, što znači da će određene linije ići ređe nego inače. Red vožnje proverite na sajtu GSP-a.
 
Ako ste pomislili da je vama zbog toga najteže, pomislite na građane Sremskih Karlovaca i Kaća koji dva, odnosno pet sati neće imati struje, pa samim tim, po ovim vrućinama neće moći ni da se oslone na klima uređaje. Koje ulice ostaju bez struje pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Ako imate priliku da pobegnete u neko zelenilo (dok ga još imamo), iskoristite je, naročito ako ne podnosite najbolje visoke temperature.
 
Kad smo kod toga, "Bistrionica: Za koga su zelene politike?" Omladinskog centra CK13, održaće se na Šodrošu (Šodroš Survivor Kamp) u 19 časova. 
 
Preporučljiv je i odlazak u bioskop, pošto su sale dobro klimatizovane, a na repertoaru su filmovi kao što su "Bergmanovo ostrvo", "Baz Svetlosni", "Svet iz doba Jure - Nadmoć" i "Top Gan - Maverik". 
 
Ako ste propustili 
 
 
 
 
  • @Dragan

    28.06.2022 19:58
    Da, da i mrmot zavija cokoladu u foliju. Evo ti gomila restorana u Stokholmu uz obalu, aj na stranu sto ih na slikama imas. https://thatsup.co.uk/stockholm/guide/waterside-restaurants-in-stockholm/
  • G. V

    28.06.2022 08:01
    G. V
    Ima bre hlada samo ljudi naucili da negoduju ko papagaji! Ja odem do Futoskog Parka i posedim! Nema zive duse,bukvalno! Gradjani ovog grada,nemaju kulturu da prosetaju po parkovima jer im je lakse da sede po stanovima uz klimu ili u neki kafic sa alkoholom da kritikuje sve!
  • Salamander

    28.06.2022 06:56
    k'o u beton-rerni
    bosanskoj tepsiji, za sirnicu, jer "burek je s' mesom".
    Ipak je to gibanica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.