Stiže sreda: Vijamo hlad i osveženje

Sreda nam donosi vrelinu, moguće glavobolje, ali i sjajne događaje u gradu.
Stiže sreda: Vijamo hlad i osveženje
Foto: 021.rs
Budite spremni uz vodič 021.rs za sve što dan može da donese, ali i za mnogo toga još.

Krenimo od najbitnijeg pitanja - kakvo nas vreme očekuje?

Vreme
 
Još jedan vreli letnji dan je pred nama. Meteorolozi kažu da će najniža temperatura u sredu biti 19°C, ali će nas koji ujutru idemo na posao sačekati barem 22°C.
 
Najviša temperatura biće 35°C. Pripremite šešire, vodu, zaštitni faktor i laganu odeću i obuću, a i zapamtite - hlad je naš prijatelj.
 
Indeks zračenja je izuzetno visok, ali i nivo nervoze koja je moguća kod zdravstveno osetljivih. Tegobe mogu da osećaju i hronični bolesnici, te se savetuje oprez, hidriranost, umerena aktivnost i to nikako u najtoplijim periodima dana.
 
Dobro je da znate i...
 
Nekoliko servisnih informacija bitno je za funkcionisanje ove srede. 
 
Deo Satelita od šest sati ujutru neće imati tople vode zbog rekonstrukcije vrelovoda u Ložioničkoj i Stevana Hristića. U pitanju su Partizanskih baza 1-11, Ložionička 47-53, 14-16, Bulevar Slobodana Jovanovića 9 (Dom zdravlja), Svetozara Ćorovića 48 i pomenuta Ulica Stevana Hristića 17-37. Voda se vraća uveče.
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje u periodu od devet do 11.30 časova biti Bogdana Šuputa 4-34, 1-29 i Futoški put 43.
 
U Sremskoj Kamenici će od osam do 11 časova biti Ulica 7. vojvođanske brigade, Radnička 15, Cara Lazara 29a, a od 8.45 do 10.45 Ulica Sonje Marinković 54/A-77 i 52-64.
 
Gde ići?
 
Ljubitelji benda The Prodigy uživaće u svojoj tematskoj večeri u sredu u Lazinom teletu. Slušaće se i nešto novog materijala benda, upad je 200 dinara, a početak je u 22 časa.
 
U toku je Neklasični festival klasične muzike na više lokacija u Novom Sadu. U sredu su u Svilari na programu Berio, Pučini, Trover i mnogo toga još, a sve se nalazi OVDE.
 
Veče posvećeno Miroslavu Antiću i Slavuju Hadžiću održaće se u galeriji Prometej, a u okviru programa "Kultura sećanja". Posetioce očekuje projekcija filma "Miroslav Antić - pesnik izuzetak", a početak je u 19 časova.
 
Koncert "Klavirski trio u ruskoj muzici 20. veka" održaće se u Svečanoj sali Matice srpske s početkom u 19 časova. Na repertoaru će biti dela Dmitrija Šostakoviča i Borisa Čajkovskog koja retko mogu da se čuju.
 
Čari slikanja uz dobar gutljaj osetiće posetioci radionice slikara za amatere i početnike "Slika i cirkaj" u Biciklani. Početak je u 18 časova.
 
Stend-ap komičar Srđan Dinčić nastupiće u Domu kulture, a početak je u 20 časova.
 
Kulturni centar Lab poziva vas na milenijumsko veče koje će, osim muzike, obeležiti i retro bazar. Start je u 19 časova.
 
Tribina o položaju LGBTI u organizaciji grupe "Izađi" organizuje se u sredu u Kulturnom centru Novog Sada, a početak je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti