Jakšić o transparentu radikala: Exitu nije mesto na Petrovaradinskoj tvrđavi, podrška Rusiji

Članovi Srpske radikalne stranke pred sam početak Exit festivala okačili su transparent na Varadinski most.
Na velikom transparentu pisalo je "EU go home, Serbia - Russia that is our union".
 
Predsednik Gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić rekao je da se ta stranka oduvek protivila održavanju "Exita" na Petrovaradinskoj tvrđavi zato što je, kako je ocenio "u pitanju politička i izrazito antisrpska manifestacija".
Dodao je da građani Novog Sada sa festivala "Egzit" uvek mogu da čuju samo antisrpske poruke, kao što je "minut ćutanja zbog nekakvog izmišljenog genocida u Srebrenici".
"Za ovu godinu je najavljen i nastup ukrajinske neonacističke grupe 'Kaluš' koja je, uz stalne nacističke pozdrave i parole, na turneji na kojoj prikuplja novac kojim se finansira ukrajinska vojska, kao i paravojne neonacističke organizacije koje već godinama terorišu ruski narod u Donbasu. Skandalozno je što se iz budžeta finansiraju ovakve vrste događaja", ocenio je Jakšić.
 
Transparent je ubrzo uklonjen nakon otvaranja kapija Exita u 19 sati.
  • Jare

    12.07.2022 12:52
    Najzad
    Najzad nešto od radikala , već sam mislio da su se samoukinuli . Ovog puta bravo za radikale , Novi Sad je ponosan na ovaj gest .
  • ARMAGEDON

    11.07.2022 18:59
    MARGINALCI
    Beznačajna špijunska ekipa radi na promociji ruskih gazda!
  • Sandra

    11.07.2022 12:50
    Exitt
    Exit ne treba da se odrzava u Novom Sadu!Tu svi dolaze pisaju,i ko zna sta svasta jos rade po nasoj tvrdjavi!!!
    Sto ne prave u Engleskoj ima hiljadu tvrdjava?? Takva smo zemlja dozvoljavamo da i ovo malo sto imamo drugi unistavaju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti