PS opet traži, ali ih niko ne čuje: "Odstraniti LSV iz Gradske kuće"

Pokret socijalista ponovo je pozvao na izbacivanje Lige socijaldemokrata Vojvodine iz gradske vlasti.
PS opet traži, ali ih niko ne čuje: "Odstraniti LSV iz Gradske kuće"
Foto: 021.rs

Oni su isključivanje LSV iz vlasti u Novom Sadu tražili i ranije, pre godinu dana, ali se to nije ostvarilo. Ovog puta, razlog za izbacivanje LSV leži u tome što je ova stranka zatražila da policija zaštiti Novosađane, ali i da se utvrdi ko ih je tukao.

Osim toga, naveli su i da su svoj stav prema Generalnom urbanističkom plana Novog Sada iskazali tako što su odbili da ga podrže.

U PS navode da Nenad Čanak "roni suze nad akcijom policije koja je u prošlu sredu branila ustavni pored, ali i sigurnost odbornika, kao i državnu imovinu". Svoje koalicione partnere, jer i PS učestvuje u gradskoj vlasti, nazivaju "kukavicama" i "dvoličnjacima" koji su "bili dovoljno pokvareni" da ne dođu na sednicu i ne podrže GUP, "ali i dalje primaju plate i tove se od budžetskih para grada protiv kojeg se bore".
 
"Pitamo LSV da li će sutra imati obraza i da u Skupštini kažu kolegama odbornicima da je policija pogrešila što nije dozvolila linč huligana, a mi iz Pokreta socijalista ćemo postaviti pitanja da li je LSV znao za pripremljeni napad i zbog toga se nije ni pojavio u Skupštini?", dodaju.
 
U saopštenju punom uvreda i oštrih kvalifikacija karakterističnih za stranku koju predvodi Aleksandar Vulin, poručuje se da ligaši moraju biti "odstranjeni iz gradske kuće", navodeći da nemaju pravo da budu deo gradske vlasti. 
 
Portal 021.rs je već upitao gradonačelnika Miloša Vučevića šta misli o reakciji koalicionog partnera. On je odgovorio da uopšte "ne razmišlja o tome šta radi koalicioni partner".
 
"Kakve oni odnose žele da imaju, mi ćemo ih takve prihvatiti. Ako žele da su na odmoru, mogu da budu na odmoru. Ako hoće da izađu iz koalicije, prihvatam da izađu iz koalicije. Ako hoće ponovo da uđu, ponovo ću da ih prihvatim. Nikakav problem nije, jer nije pravljena skupštinska većina matematikom, nego politikom. Sve sam ovo preživljavao 2012/13. Ako žele da budemo svi u koaliciji, bićemo svi, ako ne žele, opet sve najbolje jedni o drugima. Od njih čekam predlog ako treba da redefinišemo odnos u koaliciji. Potpuno sam spokojan i o tome ne razmišljam", poručio je Vučević.

Podsetimo da je LSV pred protest "Buna protiv mafije", zakazanom za četvrtak u Novom Sadu, pozvala policiju da zaštiti Novosađane, ali je istovremeno apelovala da sve strane budu suzdržane kako se ne bi ponovili događaji od prošle nedelje.

  • Liman

    28.07.2022 11:44
    Duh ulice
    Dakle izjava jednog od poslednjih strastvenih čankoljubaca "Hajde Nenade odrzi taj retirement govor pa da slobodni duh Lige ponovo zavlada ulicom i ovaj put konkretno da vetar u ledja novosadjana" je kao izjava slepca o bojama koje nas okružuju. Onaj ko Đokovića zbog stava o vakcinaciji proglasi magarcem ne može da predvodi više od uličice to barem treba da ti je jasno. No i Nenad je to shvatio i samo se nada da je to velika ulica "Vakcinisanih" i da nije loše doći na čelo nje koristeći se strahom ljudi od "neodgovornog " primitivnog sloja nevakcinisanih . Ah da to je taj SLOBODARSKI DUH koji je izbor čoveka kojem su dostupne sve informacije ovog sveta proglasio "magarecim".
  • Milojko

    27.07.2022 19:27
    Odstranite ih i vodovoda,za pocetak. Čitav grad trpi njihovo maltretiranje. Da ova vlast misli na ljude,hitno bi smenila vlast u vodovodu i čistoći jer mi ispastamo za njihovo bahacenje,lopovluke i neznanje!
  • Kole

    27.07.2022 19:15
    Ovo je bukvalno 5 min do 00:00 da Liga izadje iz gradske vlade. Hajde Nenade odrzi taj retirement govor pa da slobodni duh Lige ponovo zavlada ulicom i ovaj put konkretno da vetar u ledja novosadjana sto protestuju napolju na plus 40c.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti