U toku prva faza radova na izgradnji kanalizacije u naselju Sadovi

U toku je izgradnja kanalizacione mreže u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

Za ovo naselje isprojektovana je kanalizaciona mreža u dužini od 8,3 kilometara, čime je obuhvaćeno 266 kućnih priključaka u osam ulica - Milene Pavlović Barili, Branka Miljkovića, Tešana Podrugovića, Milivoja Nikolajevića, Nova 3, Nova 6, Nova 7, Nova 9. 

Za izradu projektne dokumentacije u gradskom budžetu opredeljeno je 2,9 miliona dinara, a sama izgradnja radi se fazno, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

"Trenutno se izvodi prva faza radova, koja obuhvata 4,5 km kanalizacione mreže i dve crpne stanice, što će omogućiti priključenje za 130 domaćinstava u Sadovima. U ovoj fazi radova, čija je vrednost 194 miliona dinara, kanalizaciju će dobiti ulice Tešana Podrugovića, Milene Pavlović Barili, Nova 3, Nova 7, Nova 9, Milivoja Nikolajevića i delovi novoizgrađenih ulica. Radovi napreduju planiranom dinamikom, a do sada je izgrađeno oko 2 km planirane kanalizacione mreže, pri čemu se izvode i radovi na dovođenju saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje", navode u Upravi.
 
U toku je i pribavljanje saglasnosti vlasnika parcela za ishodovanje građevinskih dozvola za drugu fazu izgradnje kanalizacije, koja obuhvata 3,8 kilometara mreže i priključke za 136 domaćinstava.
 
"Jedan od glavnih uslova za funkcionisanje novoizgrađene kanalizacione mreže jeste izgradnja potisnog cevovoda od CS 'Sadovi' do kolektora sa severne strane Rokovog potoka i dovoda vode do CS 'Sadovi', koji je trenutno u fazi projektovanja. Dužina potisa je 310 metara, a za izradu projektne dokumentacije izdvojeno je 2,4 miliona dinara", dodaju u ovoj upravi.
  • Copy

    09.08.2022 12:25
    Paste
    Pa tako od početnih 2.9 mil dinara dođemo na 2.4 mil.din. za projekat izgradnje. Gde nesta 20%. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti