Produžava se rok za projektovanje buduće Botaničke bašte u Petrovaradinu

Projekat buduće Botaničke bašte u podgrađu Petrovaradinske tvrđave još nije završen, a projektanti su upravo zatražili produženje roka za ovaj posao do sredine decembra.
Produžava se rok za projektovanje buduće Botaničke bašte u Petrovaradinu
Foto: Pixabay

Posao vredan oko 30 miliona dinara sa PDV-om dogovoren je krajem prošle godine i trebalo je da bude završen do avgusta.

Međutim, šabačka projektantska kuća "Set", izabrana na tenderu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, poručuje da je potrebno još vremena da bi posao bio urađen kako treba.
"Uzimajući u obzir specifičnost i kompleksnost objekata u kompleksu Botaničke bašte (posebno ističemo objekte staklenika), primenjenu tehnologiju i činjenicu da na teritoriji Republike Srbije ovakav tip objekta nije rađen više od pola veka i nastojanje da planirani objekat bude reprezentativan i u skladu sa aktuelnim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije, zatim zbog niza neplaniranih aktivnosti (dopune projektnog zadatka) kao i sprečenosti za obavljanje aktivnosti planiranih dinamičkim planom izrade projektno-tehničke dokumentacije obaveštavamo vas da ugovorne obaveze nismo u mogućnosti da izvršimo u ugovorenom roku", navodi se u zahtevu za izmenu ugovora.
 
Novi rok biće 20. decembar ove godine.
 
Botanička bašta u Petrovaradinu primarno će služiti za očuvanje biljnog geofonda, ali i kao baza za istraživanja i veza za stručnu saradnju s domaćim i stranim institucijama. Predstavljaće i turističku atrakciju. 
 
Kako je 021.rs već pisao, ukupna površina buduće botaničke bašte je oko 4,2 hektara, a obuhvatiće tri celine: centar za posetioce, izložbeni deo i naučni deo bašte.
 
Konačni urbanistički projekat naći će se na javnoj prezentaciji, a šta je planirano da sadrži svaka od celina botaničke bašte saznajte u OVOM tekstu.
  • .

    10.08.2022 18:51
    Nedajbože da ja na svom poslu zakasnim, makar par sati, a ovi kasne pola godine!
    Koja nestručnost i totalno odsustvo bilo kakve odgovornosti i snošenja posledica što Novosađani treba dodatno da čekaju.

    Nadam se da će bar botanički vrt biti minimalno behatoniran, mada znajući ih...
  • Zasto

    10.08.2022 15:35
    Zasto bas na tvdjavi?
    Ostavite je se vise!
  • Ljubitelj prirode

    10.08.2022 13:23
    Pa dobro, sačekaćemo, sigurno će biti divna Botanička bašta. Jedva čekam da je posetim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti