Novosađani, stiže nam petak: Nije ni toliko vruće koliko je sparno

Svaki petak je dobar - zato se za njega posebno i pripremamo.
Novosađani, stiže nam petak: Nije ni toliko vruće koliko je sparno
Foto: 021.rs

Skoro je sredina avgusta, leto nam polako izmiče, ali aktivnosti ne manjka.

U novom pregledu dana pred nama predstavljamo vam sve što je bitno da znate, ali i gde možete da se provedete. Krenimo od, zasigurno, najbitnijeg pitanja: koliko će meteorolozi omašiti s prognozom?

Vreme
 
Pred nama je petak ispunjenim oblacima. Ipak, to ne znači da će biti niža temperatura.
 
 
Štaviše, biće toplije nego u četvrtak. Meteorolozi najavljuju najnižu temperaturu od 14°C, ali i najvišu dnevnu temperaturu od 30°C.
 
Većini hroničnih bolesnika neće prijati vreme. Oprez se savetuje astmatičarima i onima a visokim krvnim pritiskom, a moguće meteoropatske reakcije su neraposloženje, bolovi i glavobolja.
 
Kao i uvek, budite vrlo oprezni u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Grad je tri dana blokiran usled protesta poljoprivrednika, što treba da imate u vidu zbog bitnosti te teme, ali i zbog kretanja u saobraćaju.
 
Ukoliko imate vremena, ali i negativan Rh faktor, bićete vrlo dobrodošli u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine. Zavod je zamolio sve građane da daju krv jer su zalihe trenutno vrlo niske.
 
Takođe, ukoliko do sada niste izmirili obaveze, u ponedeljak ističe rok za treću ratu poreza na imovinu. Ukoliko platite na vreme, izbegavate neke negativne posledice koje dočekaju neredovne platiše.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u zoni radova u Ulici Branislava Nušića, a razlog je rekonstrukcija vrelovoda. Ovom ulicom saobraćaj će biti zabranjen bar do 25. septembra, do kada je rok za završetak radova.
 
Bez struje će u petak biti Pere Popadića 11-23 i 2-32, Petra Drezgića, Teodora Mandića 10-24, kao i Trg 23. oktobra 1. 
 
U Futogu su na spisku isključenja struje u Futogu Železnička, kao i hladnjača i železnička stanica, navode u "Elektrovojvodini".
 
Gde ići?
 
Petak je Dan mladih, pa shodno tome biće i prigodnih aktivnosti. 
 
Novosadski omladinski festival održaće se na Štrandu. Na centralnoj bini festival će otvoriti debata mladih sa temom "Međugeneracijska solidarnost", zatim sledi muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i DJ nastupi. Program počinje u 13.30.
 
U okviru prostorija Opensa takođe će biti proslava Dana mladih, uz muzičke nastupe. Početak je u 20.30.
 
Tribina "Kulturna stanica Nasilje" održaće se u Šodroš Survivor kampu. Na tribini će učestvovati aktivisti i građani Marija Prijić Sladić, Dragana Arsić, Petar Živanović, Brajan Brković, kao i Miran Pogačar. Počinje u 18.30.
 
U toku je upravo otvorena izložba "Boško Petrović: Umetnički radovi od 1956. do 1978. godine" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Izložba obuhvata 33 rada istaknutog novosadskog umetnika, Boška Petrovića, nastala u periodu od 1956. do 1978. godine.
 
Digitalna rekonstrukcija salona Jovanke Broz u okviru pratećeg programa izložbe "Partizanka i fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz" održaće se u Galeriji Matice srpske. Ovaj zanimljiv sadržaj program počinje u 19 časova.
 
Veče domaćeg pank zvuka očekuje posetioce Gulag paba. Provod startuje od 20 časova, pa ko koliko izdrži.
 
DJ veče uz zalazak priprema se u KC Lab, a možete da se pridružite zabavi od 18 časova.
 
Svojevrsna radionica slikanja za početnike "Slikaj i cirkaj" (sve je jasno) počinje u 18 časova u Biciklani. Broj mesta je ograničen, tako da požurite.
Ukoliko ste propustili
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti