Vučević o blokadama: Zašto ovo radite, šta su vam krivi Novosađani? Nisu oni odgovorni za sušu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da nikad nije bio protiv bilo kakvog protesta, ali moli poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj da "ne remete život Novosađana".
Vučević o blokadama: Zašto ovo radite, šta su vam krivi Novosađani? Nisu oni odgovorni za sušu
Foto: 021.rs

Kako kaže, raduje ga činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije ide u pravcu postizanja dogovora, a veruje i da u blokadama učestvuju ljudi koje je zaista muka naterala na ulice.

Međutim, kaže da ne razume zašto su poljoprivrednicima "krivi Novosađani".

"Zašto ovo radite? Što ste nam juče dva mosta blokirali? Nije lepa slika kad igrate fudbal na blokiranom Bulevaru Mihajla Pupina, tužna je slika, kao i da pečete roštilj. Novosađani to nisu zaslužili. Onda razvučete transparent 'Izvini, Novi Sade'. To nije dovoljno, nemojte ljudima da kvarite život", poručuje Vučević.
 
On navodi da mu je poznato da "svi žele da se dodvore kad neko protestuje jer je to popularno podržavati".
 
"Svako oseti da je možda ovo momenat kad će pasti vlast, možda je ovo prelomni trenutak kad će se stvoriti kritična masa i to slušam već 10 godina, svaki put ista priča. Ali, nije lepo to što nam radite - protestujte, iskoristite pravo da iskažete svoje nezadovoljstvo, ali moja molba je da to bude minimalno, da ne kažnjavate Novosađane", stav je gradonačelnika Novog Sada.
 
Vučević poručuje da "Novosađani nisu krivi za sušu ili za cenu suncokreta na tržištu".
"Razgovarajte sa Vladom Srbije, ne znam šta je poenta ovde - da se izazove neki incident?", pita Vučević.
 
Blokade saobraćajnice danas su ušle u osmi dan. Poljoprivrednici su u ponedeljak devet sati pregovarali sa Vladom Srbije i došli do izvesnih napredaka - dogovoreni su iznosi premije za mleko, kao i cena goriva, ali je najveći spor i dalje nerešen - cena suncokreta po kilogramu, odnosno po toni.
 
Podsetimo, danas je osmi dan blokada u Novom Sadu. Za saobraćaj su zatvoreni Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od mosta do Skupštine grada.

Komentari 218

  • Zemlja čudesa

    20.08.2022 08:56
    Ipak, krivi su
    Zašto? - upitaće se neko "naivan". Pa, zbog toga što su doveli na vlast nesposobne i korumpirane kriminalce koji su svojim zlodelima doveli do tog protesta. Jedino što su trebali i BG da blokiraju jer se tamo sve odlučuje i rešava, NS je samo kiosk na kojem se skupljaju pare.
  • Srdjan

    19.08.2022 21:37
    Meni ne smeta
    Nemoj da govoris bilo sta u ime drugih Novosadjana.
    Meni ne smetaju blokade, samo da dobiju sta im pripada.
  • Ozezi

    19.08.2022 12:03
    Srpska Talibanska Stranka
    Kakvo je misljenje Vjekoslava Seseljugica o Vucevicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti