FOTO Krađa delova na automobilima: Novosađaninu ukrali i deo branika

Jedan Novosađanin iskusio je na svom automobilu neuobičajenu krađu delova - ukraden mu je deo branika.
FOTO Krađa delova na automobilima: Novosađaninu ukrali i deo branika
Foto: 021.rs

To nije sve. On, kao i drugi Novosađani i Novosađanke, redovno primećuje krađu čepova za felne, radio-antena i drugih "sitnih" delova zbog kojih se, kako navodi, policije ne stresira previše.

"U razgovorima s prijateljima, došao sam do zaključka da policija ne radi ništa na sprečavanju toga. Neki su prijavljivali krađe, neki su videli s svojih prozora lopova koji noću krade delove s njihovih automobila, ali nisu uspevali ništa da učine da zaštite svoju imovinu", priča N. B. za 021.rs.

Otežavajućih okolnosti kod krađa delova na automobilima ima dve - prvo, neretko je vrednost ukradenih delova mala. To vodi sa sobom drugu okolnost, a to je nepoverenje da će krađa biti rasvetljena.
 
"Doduše, zavisi i od marke automobila i samog čepa - kolegi su za polovne čepove tražili i do 20 evra po čepu, jer su bili veliki i aluminijumski. Ako se samo zagledate u felne naših sugrađana, videćete da većina u sredini felne ima rupu umesto sjajnog znaka te marke. Ovo nije samo estetski problem, jer ti čepovi sprečavaju ulaženje prljavštine i soli zimi, te sprečavaju dalje kvarove s ležajevima u točku", priča naš sagovornik.
 
 
On, inače, priznaje da zbog slučajeva krađe delova na svom automobilu nije ni zvao policiju - više iz tehničkih razloga, jer nedostajuće delove primeti tek nakon što negde ode automobilom.
 
"Prema mom iskustvu, ove krađe su najučestalije na Limanima. Meni se to dešavalo u četiri odvojena navrata i to na Limanu 3 i 4. Iskreno, dojadilo mi je više da naručujem zamenske čepove iz Kine, jer sa domaćih oglasa ne kupujem polovne - verovatno je neko drugi ostao bez istih u nekom drugom gradu. Verujem da policija može to sve da reši ako se potrudi, jer je nemoguće da problem koji postoji od kad sam postao vaš sugrađanin, a tome ima već devet godina, nisu primetili nekog sumnjivog s kesom punom čepova od felni", poručuje N. B. za 021.rs.
 
Kako na ovakve slučajeve krađi reaguje novosadska policija nismo saznali jer nam u MUP-u već skoro dve nedelje ne odgovaraju na pitanja. 
  • Jovan

    02.09.2022 18:20
    Krađa
    Meni su ukrali 4 zimske gume sa al. felnama sa Tojote avensis. Vrednost je oko 1600 evra. Sve snimano kamerom sa zgrade, jasno se vidi. Između 4 i 4,40 ujutro. Gledam kako mirno i lagano radi. Uhvaćen! Ide u zatvor, povratnik. Nema naknade jer nema imovine
  • Poli

    02.09.2022 13:00
    Pokrenuće akcije kad i njima pokradu aute, ili im dete diler navuče na drogu.
  • Globetroter

    25.08.2022 12:51
    Bio sam lično prisutan kada je na Bežanijskoj kosi vlasnik jednog ovlašćenog servisa BMWa iz Novog Beograda krao senzore za parkiranje sa komšijinog novog BMWa. Obavestili smo komšiju i pozvali policiju, koja je munjevito izašla na teren i privela lopova. Pretresom servisa je ustanovljeno da je dotični duže vreme imao spisak novih BMWa pod garancijom, njihove adrese i gomilu ukradenih senzora koje je prodavao nazad vlasnicima automobila jer je njegov servis jedini bio ovlašćen pa su morali kod njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti