Veza hapšenog bivšeg načelnika novosadske policije, Zvonka Veselinovića i Bosketa žulja vlast

Postupak protiv bivšeg načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, čini se, postaje problem i za vlast, kojoj je bio blizak, piše NIN.
Veza hapšenog bivšeg načelnika novosadske policije, Zvonka Veselinovića i Bosketa žulja vlast
Foto: 021.rs
Kako se navodi u tekstu NIN-a, problem nije samo trgovina uticajem, delo za koje su on i njegovi saradnici osumnjičeni kao organizovana kriminalna grupa, već veze sa kontroverznim biznismenima bliskim Srpskoj naprednoj stranci - Zvonkom Veselinovićem i "manje poznatim, ali ne i mnogo manje uspešnim u biznisu sa državom, Markom Bosancem Bosketom".
U postupku protiv Malešića, koji je sada u fazi istrage, prikupljeni su finansijski dokazi i presretnuta komunikacija, što može biti prikazano i na eventualnom suđenju, piše NIN.
"Neki od tih dokaza otkrivaju i kontakte sa kontroverznim biznismenima, a za Malešića se i pre postupka tvrdilo da je blizak Veselinoviću i da su navodno kumovi. Na vezu sa Bosancem ukazuje i nalaz iz finansijske istrage da je njegova firma stipendirala Malešićevog sina sa 130.000 dinara mesečno", navodi se u tekstu.
 
U tekstu se dodaje da je Malešić, između ostalog, osumnjičen i da je njegov sin dobijao stipendiju i od biznismena Dženana Kujovića iz Prijepolja, u kojem je rođen i bivši načelnik novosadske policije.
 
Istraživanje NIN-a pokazalo je da su četiri firme Bosanca, samostalno ili kao deo konzorcijuma, samo u poslednje dve godine od Grada Novog Sada, državnih preduzeća i institucija na tenderima dobile više od 50 poslova, vrednih nekoliko desetina miliona evra. Najčešće su ugovori sklapani sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije i Gradskom upravom za imovinu i imovinsko-pravne poslove. U pitanju je kompanija Montop HRS, o čemu je 021.rs pisao OVDE.
 
O bliskosti Bosanca sa vlastima svedoči fotografija sa obeležavanja slave SNS-a u Novom Sadu, na kojoj stoji odmah pored gradonačelnika i jednog od kandidata za novog premijera, Miloša Vučevića, podseća NIN.
 
U noći 4. na 5. april 2022. uhapšeni su general Malešić, policajac iz Prijepolja Ljubomir Stanišić i pripadnik Uprave kriminalističke policije Dragan Kovačević kao organizovana kriminalna grupa koja je pružala zaštitu i podršku takođe uhapšenom preduzetniku Dženanu Kujoviću, vlasniku više preduzeća u Prijepolju.

Tri meseca kasnije Malešić je pušten iz pritvora da se brani sa slobode nakon obrazloženja suda da su saslušani svi svedoci. Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon hapšenja saopštilo da se oni terete za udruživanje u kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih dela od 2018. dok nisu uhapšeni. Malešić se tereti da je organizator grupe.

  • NS

    27.08.2022 16:04
    Voleo bih da znam ko je renovirao Pozorišni trg jer je to trajalo mesecima za to malo posla. Isto tako nadvožnjak na kraju Kisačke je građen kao Skadar na Bojani. Da nije neko od miljenika radi taj posa? Za izgled i kvalitet nisam kvalifikovan ali da je trajalo - nikad kraja.
  • Rade

    27.08.2022 11:05
    Naše pare su pograbili kojekakvi dođoši, zemare i kumare!
  • Bole

    27.08.2022 10:12
    Za Mislim vako
    Policija nema generale. Izmisljotina Slobina. To je militarizacija policije. Kao sto je Vulin pukovnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti