Novosadski uvoznik sa tržišta povukao sok za decu od jabuke

Sa tržišta Srbije povučen je HiPP 100 procentni bio sok od jabuke, saopštili su uvoznik proizvoda Mercata VT iz Novog Sada i HiPP tim Srbija.
Novosadski uvoznik sa tržišta povukao sok za decu od jabuke
Foto: Pixabay
Kako se ističe, ovo se odnosi samo na flašice HiPP BIO Sok od jabuke od 200 mililitara sa rokom trajanja do 31. oktobra 2023. i brojem proizvodne serije LA98967, a kao razlog se navodi "prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije LA98967 koje su bile namenjene za tržište Poljske".
Informacije o roku trajanja i broju proizvodne serije nalaze se na rubu poklopca.
"Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice HiPP BIO Soka od jabuke 200 mililitara", precizira se u saopštenju objavljenom na sajtu firme Mercata VT.
 
Istraga je, ističe se, "jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske".
 
HiPP naglašava da ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu.
 
"Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu. Međutim, u cilju odgovorne zaštite potrošača i kao preventivnu meru za dobrobiti naših mališana, HiPP je u bliskoj saradnji sa svojim partnerom Mercata VT odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije", navodi se u soapštenju.
 
Potrošači, kako se ističe, mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat, a HiPP tim Srbija i Mercata VT poručuju da će novac u tom slučaju kupcima biti vraćen sa ili bez računa.
  • JOvan

    31.08.2022 21:41
    SRAMOTA
    Kako je sok uvezen a da nije prošao proveru u laboratoriji????
    Šta radi inspektorat....
  • Немања

    30.08.2022 22:26
    Јабуке
    Истине ради јабуке су међу здравијим воћем на нашем тржишту - сви произвођачи које познајем поштују правило о непрскању месец дана пре бербе (што је и више него довољно за елиминисање штетних састојака). Ви који не верујете наставите са конзумирањем хемијски нетретираних производа (који не постоје)
  • Nenadov

    30.08.2022 21:52
    Evo istraživanja nezavisnih
    novinara šta jedemo.

    https://www.bitchute.com/video/Dvay1vmB3LHZ/

    SHOCKING SECRETS OF THE FOOD INDUSTRY.

    First published at 15:42 UTC on August 28th, 2022.

    Šta rade sa jabukama koje nam prodaju kao"prirodne".

    Da se čoveku zaledi u krv u žilama dok gleda.Kako nas truju.

    I to im plaćamo još da nas truju.

    Što im više dajemo para više ih ohrabrujemo da nas još više truju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.