Spajanje sa Futogom: Radovi na još jednoj deonici biciklističke rute Eurovelo 6

Ulica Sime Matavulja u narednim godinama će biciklističkom stazom biti spojena sa Dunavskom ulicom u Futogu, što je deo staze Novi Sad - Begeč i međunarodne rute Eurovelo 6.
Spajanje sa Futogom: Radovi na još jednoj deonici biciklističke rute Eurovelo 6
Foto: 021.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nastavlja izgradnju ove rute, a sada se traže izvođači radova za nekoliko deonica koje će upotpuniti celu rutu.

Inače, deonica Novi Sad – Begeč manjim delom vodi kroz urbanu zonu Novog Sada, dok se najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometara, pruža po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.

Dužina koridora Eurovelo 6 kroz Srbiju je oko 665 kilometara.
 
Staza Begeč - Futog prethodno je završena, što znači da je ostalo da se staza poveže sa Novim Sadom. Konačna destinacija ove deonice je Šekspirova ulica.
 
Za posao vredan 142,2 miliona dinara zainteresovani ponuđači mogu da se jave do 20. septembra. Rok za izvođenje radova koji je procenila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je 240 dana.
 
Inače, Eurovelo 6 počinje na obalama Atlanskog okeana u Francuskoj. Prolazi kroz Švajcarsku, Nemačku, Austiju, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku i Bugarsku, a završava se u Rumuniji na obali Crnog mora. Ukupna dužina ovog međunarodnog koridora je 3.650 kilometara.
 
Inače, 021.rs je u više navrata pisao kako se zloupotrebljava biciklistička staza na kruni nasipa - upravo deonica koja je deo Eurovelo 6 rute. Tako biciklističkom stazom redovno i bez ijedne posledice voze teretnjaci, uništavajući nove staze i ugrožavajući živote biciklista. 
  • ZoxiNS

    31.08.2022 21:37
    Dzaba
    Dzaba vam sve kada ne mogu dete da odvedem u voznju od pasa lutalica, kamiona i automobila. Jadna ste vlast kad svakakvi lelemudi mogu da vam diktiraju sta hoce.
    Zar nisu Karin i onaj Svetogor ili kako se vec zovu, dobili resenja da uklone svoje masine jer su nelegalno tu? Smesni ste. Vi samo glumite vlast, a glumite je nad obicnim gradjanima za koje ste jedne obicne pijavice.
    Zapamtite...Nema ovde ni vlasti, ni drzva, ni sistema.
  • Stohadin

    31.08.2022 20:42
    Auto-put
    Evo nove auto trase za brži dolazak u nese.
    Samo da bude 3m širine da mogu i teškaši da se voze.
  • Cubi

    31.08.2022 18:36
    Imate pse lutalice u coporima, Karina, i hoce li Galens na vodi dozvoliti spajanje sa kejom kad ste im vec sve dali mogli bi gradjanima da omoguce makar nesto??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.